SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

La variant de Balaguer, a punt en 2 setmanes al reiniciar les obres per una aturada per la pluja

Queda pendent pintar la senyalització horitzontal de la via i instal·lar indicadors i plafons || Oberts els passos inferiors que donen continuïtat als camins, així com la via de servei a l’escorxador

Els operaris van aplicar ahir l’última capa d’asfalt a la ronda, que podrà estar a punt d’aquí a dos setmanes.

Els operaris van aplicar ahir l’última capa d’asfalt a la ronda, que podrà estar a punt d’aquí a dos setmanes.E. FARNELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Carreteres de la Generalitat ultima les obres de la variant de la C-12 al seu pas per la capital de la Noguera, que estarà acabada d’aquí dos setmanes al poder reiniciar les obres després dels diferents episodis de pluja del mes d’abril que van obligar a aturar els treballs. Ahir els operaris van aplicar l’última capa d’asfalt en tot el tram de la nova ronda així com a les rotondes d’accés. Fonts de la direcció general de Carreteres van assenyalar que queda pendent pintar la senyalització horitzontal de la via i instal·lar-hi els senyals verticals. Aquestes actuacions “estaran a punt d’aquí a una setmana tot i que pot ser que quedi pendent algun retoc que no impedirà que la via entri en servei”, van apuntar. Els diferents episodis de pluja del mes d’abril van obligar a ampliar el termini contractual amb la firma que executa l’obra perquè la climatologia va retardar el calendari sense que es pogués treballar amb normalitat i seguint els terminis previstos inicialment, que establien que la variant entraria en servei el dia 1 de maig.

les claus

  • Anell de circumval·lació. Amb la nova ronda, la capital de la Noguera tancarà l’anell de circumval·lació de Balaguer i evitarà el pas de 3.000 vehicles diaris pel centre, la majoria dels quals, camions.
  • Projecte. La via té dos quilòmetres, deu metres d’ample i dos passos inferiors que connecten amb tres camins, un vial de servei i dos rotondes. S’inicia a la rotonda d’unió amb la C-26 i finalitza a la mateixa C-12 al cementiri local.

No obstant, els passos inferiors que garanteixen les connexions als dos costats de la nova carretera donant continuïtat als camins de Vinya dels Frares, Creu Trencada i el Barranc dels Rucs ja estan operatius, igual que una nova rotonda al davant de la gasolinera del Secà de Balaguer i la que connecta la ronda amb la C-12 a la zona del cementiri municipal de la capital de la Noguera. També el nou vial de 250 metres paral·lel a la variant per donar accés a l’escorxador municipal.

Aquesta ronda tindrà una longitud de dos quilòmetres, ha tingut un cost total de 3,6 milions d’euros i evitarà el pas de 3.000 vehicles diaris pel centre de la capital.

tracking