SEGRE

MUNICIPIS DIVULGACIÓ

Catifa roja a Penelles per a la inauguració del cine Kursaal

Es va tancar el 2004 i el programa ‘Volando voy’ ha treballat per reobrir-lo || El gestionarà un patronat i demà es projectarà la primera pel·lícula a la sala

Calleja, acompanyat per les autoritats a la inauguració del cine Kursaal de Penelles.

Calleja, acompanyat per les autoritats a la inauguració del cine Kursaal de Penelles.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els veïns de Penelles van omplir ahir el centre del poble per celebrar la recuperació del cine Kursaal, que va tancar el 2004 i que s’ha tornat a obrir gràcies al programa Volando voy. El presentador, l’aventurer Jesús Calleja, va ser mestre de cerimònies en una tarda marcada per les emocions. El programa va desplegar una gran catifa roja per la qual van desfilar els veïns. El Tato, que va ser taquiller de la sala, va protagonitzar un dels moments de la jornada, quan fumant-se un puro va intentar evitar ser una de les estrelles, però Calleja (que ja el va conèixer dimarts) el va parar i el va fer posar al photocall. L’alcalde, Eloi Bergós, va confessar que era un moment que vivien amb “molta il·lusió” i els més grans van dir que pensaven que no veurien mai el cine reobert. Els veïns, vestits de gala, van anar desfilant pel photocall i atenent la premsa, com si fossin grans estrelles. Bergós va apuntar que la intenció és crear un patronat que s’encarregui de la gestió de la sala, format per l’ajuntament, la família Vilaltella (propietària de l’immoble) i entitats de Penelles.

Demà es projectarà la primera pel·lícula al Kursaal, que segons fonts municipals serà Wonder. Calleja, abans que es projectés el curt de les obres que va inaugurar el cine, va assegurar que la sala “tindrà de nou l’esplendor que havia tingut”. Així mateix, va agrair l’esforç dels veïns que han col·laborat en els treballs i va apuntar que “Penelles té molta vida i ara vindran visitants a veure el cine que han vist a la televisió”.

L’empresa ha facilitat personal per a les obres, encara que no ha aportat diners per al nou cine

L’equipament ha estat tancat fins ara, encara que s’obria per acollir alguna activitat o festivitat local. De fet, durant la Fira del Món Rural de l’any 2017 s’hi van projectar escenes d’ambients agrícoles i ramaders. Ara, una vegada rehabilitat, la sala haurà de compatibilitzar els usos culturals amb els socials, segons va afirmar Aumedes.

Circuit Urgellenc facilitarà la projecció de pel·lícules

Circuit Urgellenc serà l’empresa encarregada de facilitar la projecció de pel·lícules al cine que Penelles va estrenar ahir, amb capacitat per a més de 180 persones. El gerent de Circuit Urgellenc, Pere Aumedes, va explicar que des de la firma han aportat personal per a la rehabilitació de l’equipament, sobretot en temes de so i d’instal·lació de butaques, encara que va assegurar que no han participat econòmicament en els treballs. Aumedes va assenyalar que la sala de Penelles no formarà part del circuit de cines que són propietat d’aquesta companyia, entre els quals hi ha les de capitals de comarca com Tàrrega. El cine Kursaal d’aquesta localitat de la Noguera es va estrenar el 1945 i va ser un dels primers a obrir en una zona rural. No obstant, una dècada més tard va haver de tancar, tot i que va tornar a obrir el 1963 i es va mantenir en funcionament fins al 2004, a causa de la poca afluència de públic i l’elevat cost del manteniment.

tracking