SEGRE

ACTIVITATS FLUVIALS

Comença la pesca d'alta muntanya a mig gas pels elevats cabals

El sector augura que la situació no es normalitzarà fins a mitjans de juny

Un dels pocs pescadors que ahir van inaugurar la temporada.

Un dels pocs pescadors que ahir van inaugurar la temporada.JOAN SERRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Poca afluència de pescadors ahir en l’inici de la temporada de pesca de truita en aigües d’alta muntanya a causa del mal temps i del fort cabal que porten els rius per les pluges i el desglaç. De fet, segons els tècnics del sector, la previsió és que la normalitat en la temporada es retardi fins a mitjans de juny per aquestes circumstàncies ja que serà quan els rius tornin al curs habitual a les cotes altes, van remarcar. No obstant, aquesta situació, encara que demora la pesca en condicions, és beneficiosa tant per a la fauna, ja que els cursos es netegen, com per a la flora, ja que els llits es regeneren. Les mateixes fonts van indicar que la població de truites és nombrosa perquè les avingudes afavoreixen un augment de la població. Els aficionats van haver d’acontentar-se ahir amb anar a les zones on la campanya de pesca va començar fa un mes.

D’altra banda, els pescadors han sol·licitat la repoblació amb truites irisades en diversos trams i en punts específics dels rius pirinencs atenent la llei de Biodiversitat que va aprovar el Govern central. La temporada s’allargarà fins al 2 de setembre en la modalitat de pesca amb mort i fins al 14 d’octubre en la de sense mort. Als llacs congelats no es podrà fer captures fins que el desglaç es generalitzi. Durant la jornada hi va haver diverses inspeccions d’Agents Rurals (vegeu la pàgina 17).

Al contrari, el bon cabal dels rius ha animat els esports d’aventura aqüàtics com el ràfting a la Pallaresa, ara bé, tot garantint la seguretat. El portaveu del sector, Florido Dolcet, va explicar que cada dia s’analitzen els cabals dels rius per definir els trams per on baixaran les barques. Va indicar que l’actual nivell del riu contribueix a la fidelització dels clients.

tracking