SEGRE

CARRETERES OBRES

La Linyola-Bellcaire, en obres

L’ocupació de terrenys s’abordarà al juny || Els regants havien demanat ajornar-les per no afectar les canonades

L’estat actual de la via és molt insegur i ple de clots.

L’estat actual de la via és molt insegur i ple de clots.J. G. M

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El departament de Territori ja ultima els tràmits per iniciar les obres de reforma de la carretera de Linyola a Bellcaire d’Urgell, l’LV-3322, per a finals de juny, just en plena campanya de regadiu. La conselleria ja ha tramitat l’ocupació dels terrenys que seran afectats per a l’ampliació de la calçada. Les comunitats de regants dels dos municipis van sol·licitar posposar l’inici de la reforma fins al setembre perquè els treballs no afectessin la campanya de regadiu. No obstant, les obres poden dur-se a terme sense perjudicar el regadiu ni el subministrament d’aigua durant la campanya.

Les claus

  • Projecte. La Generalitat va adjudicar el mes d’octubre passat per 4,3 milions d’euros la millora de la via que comprèn un tram de poc més de cinc quilòmetres entre les dos poblacions. 
  • Obres. Els treballs contemplen l’eixamplament de la via fins als 10 metres de calçada, la millora del traçat per incrementar la seguretat i comoditat de la carretera,  s’eliminaran revolts i rasants molt perillosos

El col·lectiu de regants va al·legar que per la zona en la qual s’actuarà passen diverses canonades principals de reg i temen que els treballs poguessin comportar talls en el subministrament. Tanmateix, des del departament de Territori van garantir que les obres no perjudicaran els regants.

Les obres de millora de la via es van adjudicar el mes d’octubre passat per 4,3 milions d’euros. Els treballs contemplen eixamplar la calçada fins als deu metres en un tram de quatre quilòmetres, modificar el traçat actual per suavitzar revolts i rasants, així com renovar el ferm i la senyalització de la via. Els ajuntaments de Linyola i Bellcaire d’Urgell van evidenciar la necessitat d’iniciar les obres com més aviat millor per millorar la seguretat de la via, i van sol·licitar celeritat a Territori per executar una millora que estava adjudicada des de finals de l’any passat i perquè requeria una actuació d’urgència.

tracking