SEGRE

CARRETERES OBRES

La carretera de Sant Esteve arrasada per una allau reobrirà aquest juliol

Els operaris encara treballen per estabilitzar el pendent i no han començat a retirar runa || L’alcalde obre el debat sobre un pas alternatiu definitiu

Personal contractat centra els treballs encara en l’estabilització del pendent.

Personal contractat centra els treballs encara en l’estabilització del pendent.J. M

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La carretera LV-9124 de Sant Esteve a Castell de Mur, on fa un mes un brutal despreniment de roques va tallar la via i va segar la vida de dos veïns de Sant Esteve, podria reobrir al juliol, tot i que els alcaldes de la zona esperen encara la neteja de la via. La corporació provincial va avançar ahir que les obres per netejar la carretera podrien començar la primera setmana de juny i s’allargaran fins a tres setmanes. Una vegada es retirin les roques de la via es procedirà a la reconstrucció i el trànsit es podria restablir a començaments de la segona quinzena de juliol. De moment, encara es duen a terme treballs per estabilitzar el talús i iniciar la retirada de runa amb seguretat, unes tasques que es preveu que acabin aquest mes.

L’alcalde de Sant Esteve, Jordi Navarra, els pares del qual van morir a causa del despreniment, va destacar la necessitat de buscar una alternativa a la carretera “perquè està demostrat que és perillosa i insegura”, va dir. Va assenyalar que els camions de pinso i d’animals no poden circular pel pas alternatiu i han de passar pel Pont de Montanyana, “una cosa que perjudica els ramaders”. El president del Jussà, Constante Aranda, va assenyalar que estan pendents d’una reunió amb el president de la corporació provincial, Joan Reñé, per parlar de la carretera. D’altra banda, ERC reclama que la Diputació assumeixi la responsabilitat “que li correspon” amb les vies locals, perquè els municipis (que sovint disposen de pressupostos reduïts i capacitat tècnica limitada) no hagin de fer-se càrrec de les carreteres locals.

Reobren l’accés al Montardo i demanen conèixer-ne les causes Arties ha reobert la pista d’accés al Montardo després del despreniment de roques i terra de dissabte passat. Finalment, els dipòsits d’aigua d’Arties no van quedar afectats, cosa que garanteix el subministrament d’aigua, tot i que les plaques solars que subministraven el sistema de cloració sí que van ser afectades, i seran restituïdes. El Conselh ha demanat un estudi per aclarir les causes del despreniment de dissabte.

Personal contractat centra els treballs encara en l’estabilització del pendent.

Personal contractat centra els treballs encara en l’estabilització del pendent.J. M

tracking