SEGRE

La nova variant de Balaguer entrarà en funcionament a finals de mes

El traçat finalitza sobre l’actual C-12 amb una nova rotonda, a uns 400 metres del cementiri municipal

Un moment de la visita a la nova variant

La nova variant de Balaguer entrarà en funcionament a finals de mesGeneralitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, i l’alcalde de Balaguer, Joan Ignasi Vidal, han visitat aquest divendres els últims treballs de l’obra de la variant nord-oest de Balaguer (C-12), que entrarà en funcionament a finals d’aquest mes. La nova infraestructura dóna continuïtat a l’actual variant sud i evitarà el trànsit de pas per l’interior del nucli urbà dels vehicles que, des de Lleida o des d’Alfarràs, es dirigeixin cap a poblacions com les Avellanes o Àger. Els treballs, que van començar la tardor passada, han comptat amb una inversió de 3,6 milions d'euros.

La variant, que discorre per l’oest del nucli urbà de Balaguer, té una longitud d’uns 2 quilòmetres; s’inicia al final de l’actual variant sud de Balaguer, en l’encreuament entre la C-12 i la C-26, i finalitza novament a la C-12, a prop del cementiri municipal. L’amplada de la carretera és de 10 metres, formada per una calçada de dos carrils de circulació de 3,5 metres i dos vorals d’1,5 metres cadascun.

El traçat finalitza sobre l’actual C-12 amb una nova rotonda, a uns 400 metres del cementiri municipal. Aquest giratori té un diàmetre exterior de 40 metres, amb una calçada anular de 8 metres.

tracking