SEGRE

TURISME CONGRÉS

La UdL investiga la turismofòbia i com combatre-la

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicerector de la Universitat de Lleida (UdL) Francisco García Pascual va instar ahir a regular l’allotjament turístic per evitar la turismofòbia. Al Congrés Internacional d’Intel·ligència Turística que se celebra a Màlaga, va assenyalar que la Universitat de Lleida porta a terme una investigació sobre aquest fenomen de rebuig, que va atribuir a “un nou model turístic a Europa” i un “model low-cost” basat en els habitatges d’ús turístic i també en el transport de cost reduït.

“Les administracions tenen capacitat de regular però no impediran que hi hagi formes diferents de turisme”, va afirmar el vicerector, i va afegir que, tot i que aquesta activitat és una de les principals fonts de riquesa, “no es pot permetre que creixi d’una forma contraproduent per al mateix turisme”. “Hi ha un turisme de masses i conflictes per l’ús de serveis i espais públics i per l’encariment de l’habitatge”, va manifestar, i va defensar “posar límits a l’ús massiu del turisme” que, va recordar, se centra en habitatges d’ús turístic i plataformes d’intermediació online.

Moratòries als pisos turístics a Vielha i Naut AranLes comarques de Lleida ja tenen més de 8.000 habitatges d’ús turístic, la major part dels quals a Aran. Els ajuntaments de Vielha i de Naut Aran han establert moratòries en la concessió de llicències per a aquest tipus d’allotjaments al considerar que la seua proliferació incideix a l’alça en els preus del lloguer als respectius municipis.

tracking