SEGRE

MEDI AMBIENT RESIDUS

Les Garrigues inicia al juny l'ampliació de l'abocador

Adjudica les obres per 1,3 milions, acabaran enguany i allargaran la vida útil 15 anys || Projecten una planta de selecció el 2020

Els residus ja superen la cota de coronació de l’actual vas.

Els residus ja superen la cota de coronació de l’actual vas.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres d’ampliació de l’abocador de les Garrigues, a les Borges Blanques, s’iniciaran a mitjans de juny i tenen un termini de cinc mesos, per la qual cosa abans de finalitzar l’any l’ampliació estarà finalitzada. El consell de les Garrigues les va adjudicar definitivament ahir al ple l’ampliació a la unió temporal d’empreses (UTE) formada per Voltes Conecta i Voltes SLU per 1,3 milions. El president de l’ens comarcal, Antoni Villas, va assegurar que la setmana que ve es firmarà el contracte i d’aquí a un parell de setmanes més s’iniciaran les obres. Els treballs contemplen també la clausura de les actuals instal·lacions, atès que els residus ja superen la cota de coronació del vas. En aquest sentit, Villas va explicar que la clausura es farà amb la terra que s’extraurà dels treballs d’ampliació. El segellament de l’actual abocador comportarà una despesa de 500.000 euros. No obstant, l’Agència de Residus de Catalunya va concedir al consell de les Garrigues un subvenció de 800.000 euros.

Villas va recordar que l’ampliació allargarà la vida de la instal·lació uns quinze anys més, encara que va apuntar que l’objectiu és construir una planta de separació de residus, compartida amb la comarca del Pla d’Urgell, i reduir l’ús l’abocador. “Abans del 2020 hem de tenir la infraestructura en marxa per evitar sancions o pagar el cànon de residus.”

tracking