SEGRE

MUNICIPIS ASSEMBLEA

Castelldans s'allunya de la fallida

L’ajuntament prepara les seues primeres obres des de l’inici del mandat || Al superar una greu situació econòmica que va posar l’ajuntament al límit de la intervenció

L’assemblea oberta que l’ajuntament va celebrar dijous a la nit.

L’assemblea oberta que l’ajuntament va celebrar dijous a la nit.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Castelldans es prepara per adjudicar les primeres obres després de tres anys durant els quals només han pogut permetre’s treballs de manteniment de primera necessitat i reparacions urgents. El consistori ha estat subjecte des del 2015 a estrictes plans de sanejament per superar una greu situació econòmica que el va posar al límit de la intervenció per part de la Generalitat. Ara, el fet de poder emprendre actuacions modestes com asfaltar alguns carrers, condicionar la pista a Cervià i fer millores al cementiri amb un pressupost total de 150.000 euros procedents d’ajuts suposa un respir després d’anys de sacrificis.

Així ho va explicar l’alcalde, Conrad Llovera, durant una assemblea convocada dijous per presentar al poble la situació del consistori, on va exposar que el mandat va començar amb un deute de més de 800.000 euros que incloïen el pagament de les factures pendents de les últimes tres festes majors. Una quantitat exorbitant per a un poble que compta amb un pressupost anual que tot just arriba a un milió.

L’endeutament se situa ara en uns 400.000 € i el municipi està al dia en el pagament als proveïdors, segons el primer edil. “La situació està encarrilada”, va dir, i va destacar que “és fruit del sacrifici de tots els veïns”. Per aconseguir-ho, va recordar, el consistori va tancar la guarderia i va reduir en tres persones la plantilla de l’ajuntament. A l’assemblea, el govern local va anunciar una rebaixa del tipus impositiu de l’IBI d’entre un 15 i un 30% l’any que ve per compensar l’alça en els valors cadastrals i mantenir la recaptació actual sense apujar els rebuts.

tracking