SEGRE

MUNICIPIS MEDI AMBIENT

Vallbona planta alzines per regenerar un bosc cremat

Mig centenar de veïns han apadrinat els arbres

Marc Valls dóna unes breus indicacions abans d’iniciar la plantada popular.

Marc Valls dóna unes breus indicacions abans d’iniciar la plantada popular.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mig centenar de persones van plantar ahir trenta alzines en una zona de Vallbona de les Monges devastada pels dos incendis que van calcinar unes nou-centes hectàrees de massa forestal i agrícola l’estiu del 2016.

Aquest acte tenia un caràcter especial per als veïns, ja que les trenta alzines es van adquirir amb els 110 euros que van recaptar durant la celebració de la revetlla de Sant Joan de l’any passat.

S’ha de recordar que van decidir fer una foguera amb il·luminació led i sense foc en forma de V, de Vallbona i de vida, “com a símbol d’esperança per donar força a la regeneració del bosc calcinat”, segons va recordar Marc Valls, de la comissió de Cultura.

Com a mostra de solidaritat, cada participant podia apadrinar un llum led per tan sols un euro i ara els diners recaptats han servit per contribuir a la regeneració del bosc cremat. Valls va explicar que van plantar alzines perquè són els arbres típics del bosc mediterrani i després dels incendis els costa créixer a la zona perquè els pins, més colonitzadors, els ho impedeix.

Després de la plantada de les alzines, els assistents es van comprometre a anar a regar-les freqüentment.

tracking