SEGRE

FAUNA CONTROLS

Expedienten dos veïns d'Algerri per tenir cavalls en mal estat

Els Rurals van capturar un dels equins quan anava solt pels voltants de la carretera C-26 || En una altra finca hi havia un exemplar excessivament prim

Imatge de l’animal que anava lliure per les proximitats de la carretera C-26.

Imatge de l’animal que anava lliure per les proximitats de la carretera C-26.AGENTES RURALES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Agents Rurals del departament d’Agricultura van obrir la setmana passada dos expedients a dos veïns d’Algerri per tenir dos cavalls en mal estat. El primer cas va tenir lloc dijous a última hora de la tarda després de ser alertats de la presència d’un cavall solt pels voltants de la carretera C-26. Els Rurals i el ciutadà que va donar l’alerta van poder capturar-lo i custodiar-lo. El responsable dels Agents Rurals a la Noguera, Francesc Coll, va explicar que “l’animal era molt a prop de la carretera i podia estar un perill”. Posteriorment van localitzar el propietari, van aixecar una acta d’inspecció i el van instar que li posi xip i regularitzi la seua tinença davant del departament d’Agriculutra. També li van demanar de millorar tant l’alimentació com l’empara de l’animal i un tancament adequat de la finca per evitar que s’escapi de nou.

Només un dia després, a la mateixa localitat, els Agents Rurals van aixecar una altra acta d’inspecció per benestar al propietari d’un cavall molt prim arran d’un altre avís d’un particular. Els Rurals van detectar que es tractava d’un exemplar d’edat molt avançada. També van requerir l’amo a regularitzar la seua tinença davant d’Agricultura. “En tots dos casos, rebran la visita dels veterinaris del departament, que seran els que examinin els animals i determinin si s’ha d’obrir un expedient sancionador o s’ha de prendre algun altre tipus de mesura”, va explicar Francesc Coll.

La conselleria compta amb un protocol per a la gestió dels abandonaments o manteniment en condicions inadequades de benestar animal d’èquids perquè qualsevol particular o associació pugui denunciar-ho i el cas es tramiti amb celeritat.

En els últims mesos s’han conegut diversos casos d’abandó i maltractament de cavalls a les comarques de Lleida. A començaments d’any, van investigar el propietari d’un centre equí de Torres de Segre pel suposat abandó de vuit exemplars. El setembre de l’any passat, la Guàrdia Civil va trobar dos cavalls morts i dos més sense documentació en un corral de Menàrguens i va detenir el propietari acusat d’un delicte de maltractament animal.

tracking