SEGRE

MUNICIPIS FINANCES

La Seu tanca el 2017 amb 1,2 milions d'estalvi i anuncia inversions per 1,5

L’endeutament està per sota del 75%, la qual cosa donaria via lliure al crèdit

Imatge de l’edifici de l’ajuntament de la Seu.

Imatge de l’edifici de l’ajuntament de la Seu.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de la Seu d’Urgell ha tancat els comptes de l’any 2017 amb un estalvi net de 1.290.000 euros i un romanent de tresoreria de 2.860.000. El fet d’haver arribat a aquesta xifra permetrà al consistori de la capital disposar de gairebé 1.500.000 euros que destinarà a noves inversions per a millores a la ciutat durant aquest any. Les xifres les va fer públiques ahir l’equip de govern, que va declinar detallar a què es destinarà el capítol d’inversions i va assegurar que “es decidiran pròximament”.

El tinent d’alcalde d’Hisenda, Jesús Fierro, va destacar la ràtio d’endeutament de les finances, que va fixar en un 73,72 per cent, malgrat haver contractat un préstec de dos milions d’euros per poder fer front a la construcció del nou centre de serveis que es començarà a construir ben aviat al carrer de l’Orri. Aquesta xifra, que continua estant per sota del setanta-cinc per cent que fixa la Generalitat, permet a l’ajuntament endeutar-se sense sol·licitar el permís del Govern.

Fierro va apuntar que la previsió és acabar l’exercici amb un endeutament municipal que girarà entorn del 66 per cent.

Per al primer tinent d’alcalde, aquesta liquidació del pressupost de l’any passat significa tancar el 2017 amb “unes xifres molt positives que ens permeten afirmar que, després d’anys d’esforç i de bona feina, l’ajuntament de la Seu d’Urgell té una molt bona salut financera, ben estructurada i preparada per poder afrontar amb èxit tots els nous reptes de futur que es plantegin”.

Des de l’equip de govern encapçalat pel PDeCAT destaquen també que les xifres actuals són molt millors que les de fa alguns anys, quan l’endeutament havia arribat a superar els 12 milions d’euros i la ràtio sobrepassava el 110 per cent.

tracking