SEGRE

HABITATGE PISOS OKUPES

Mollerussa aprova el primer protocol a Lleida per frenar les okupacions

Retiraran avantatges socials a aquells okupes que rebutgin normalitzar la seua situació

Suport al protocol de tots els grups polítics del consistori.

Suport al protocol de tots els grups polítics del consistori.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Mollerussa ja té a punt el protocol d’intervenció en matèria d’okupacions il·legals. Segons l’alcalde, Marc Solsona, és una iniciativa pionera a la demarcació que compta amb el suport de tots els grups polítics amb representació al consistori (ERC, PSC i PP) i que ahir va ser presentada conjuntament pels seus portaveus i el regidor de Benestar Social, Ciutadania i Infantesa, Josep Lavín.

En aquest sentit, el protocol naix amb un triple objectiu: articular una estratègia comuna d’actuació, evitar els conflictes veïnals que genera i garantir el dret a l’habitatge de les persones que n’okupen algun per necessitat.

El primer edil va indicar que es vol “enviar un missatge a la ciutadania que som conscients de la problemàtica i que hi ha consens per treballar” i que “a Mollerussa volem actuar de manera coherent i atenent la gent que realment ho necessita a través d’un protocol per detectar les okupacions fruit d’una necessitat social i condemnar aquelles que són fruit d’algun tipus de màfia o frau”. En aquest sentit, va explicar que “analitzarem la realitat socioeconòmica de la família okupa i, si aquesta té algun avantatge social, el fet de constatar que vol continuar en la il·legalitat provocarà que es revisin aquests ajuts”. Així mateix, també va destacar, tal com recull el protocol, que “cap ocupació il·legal no pot ser el pas previ a l’obtenció d’un habitatge”, sinó que s’estudiarà cada cas i si la família està disposada a revertir la situació d’il·legalitat passarà a formar part del circuit habitual previst.

La capital del Pla registra casos destacats d’okupació, com la que pateixen els veïns del bloc d’habitatges del Trenquet.

La mesura compta amb l’aval de tots els grups polítics del consistori El portaveu del grup municipal d’ERC, Engelbert Montalà, va remarcar que aquest nou protocol dota el municipi “d’eines per solucionar aquesta problemàtica d’una forma real i cas per cas”. Per la seua part, la portaveu del grup municipal del PSC, Teresa Ginestà, va destacar que la mesura permetrà “actuar contra els abusos” en qüestions d’habitatge malgrat les poques eines de què disposen actualment els consistoris. Finalment, el regidor del PP al consistori, Joan Simeón, va indicar que “aquest protocol transversal ens ajudarà a donar celeritat a conflictes tant en l’àmbit humà com en el judicial a l’espera que la llei que possiblement es tramiti a l’octubre trobi una solució al problema”.

tracking