SEGRE

COMARCAS

Una allau talla la carretera de Vilanova de Meià a Gavet i la pluja retarda obres a Balaguer

La roca s’hauria desprès de fins a quaranta metres d’altura i els treballs per reobrir-la començaran aquest matí || A la capital de la Noguera, l’aigua arrossega la terra dels treballs al carrer Botera

Imatge del despreniment de roques que va tallar ahir l’L-913 a Vilanova de Meià.

Imatge del despreniment de roques que va tallar ahir l’L-913 a Vilanova de Meià.NOGUERA TV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les importants pluges caigudes en els últims dies van provocar ahir un despreniment d’una enorme roca que va tallar els dos sentits de la marxa de la carretera L-913, que uneix Vilanova de Meià i els pobles de la Vall de Barcedana (al municipi de Gavet de la Conca) travessant el Montsec. L’alcalde de Vilanova de Meià, Xavier Terré, va explicar que l’allau no va provocar víctimes ni ferits i que es va produir aproximadament a dos quilòmetres del nucli urbà. Terré va apuntar que la roca s’hauria desprès de “fins a quaranta metres d’altura” i que els treballs per poder reobrir la via no començaran fins a aquest mateix matí. En aquest sentit, les precipitacions podrien provocar problemes en cultius perquè poden fer malbé les seues arrels, sobretot en cereals com el panís.

D’altra banda, les pluges d’ahir van deixar fins a 46 litres per metre quadrat a Massoteres i van provocar un nou retard a les obres del carrer Botera de Balaguer, que ja s’havien vist afectades pel xàfec del dilluns de la setmana passada.

El despreniment es va registrar a uns dos quilòmetres del nucli urbà i no va causar ferits

L’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, va explicar que ahir era el “dia en què s’hagués recuperat l’estat en el qual estaven les obres abans de la tempesta de la setmana passada”, però la pluja es va tornar a emportar-se la terra que estaven compactant per poder pavimentar-la i els treballs s’han retardat “uns tres dies”. Des de l’ajuntament treballen amb la previsió que la setmana que ve es pugui instal·lar la canonada que falta per continuar els treballs. L’alcalde del Pont de Suert, José Antonio Troguet, va explicar que a causa de les pluges no poden acabar la reparació del clot que va aparèixer en un dels seus carrers després de la tempesta del 25 d’abril. Mentrestant, el pantà de Rialb va augmentar l’aigua desembassada, que va passar dels 150 metres cúbics per segon de dimarts a 170.

LES CLAUS

  • Pluviometria. Les pluges d’ahir van afectar totes les comarques de Lleida. A Massoteres, les estacions del Meteocat van registrar més de 46 litres per metre quadrat, 33 a Cervera i 29 a Tàrrega.
  • La Noguera i el Pont. Les pluges han tornat a retardar les obres al carrer Botera de Balaguer. A Vilanova de Meià, un despreniment de roques va tallar l’L-913 en els dos sentits de la marxa. Mentrestant, al Pont de Suert no poden acabar els treballs per reparar un clot provocat per una tempesta a l’abril.
  • Pantans. Rialb, al 95,75% de capacitat, desembassava ahir 170 metres cúbics per segon. Les comportes de Lleida n’alliberaven 303, segons Endesa.
  • Cabals. A Lleida, el Segre transportava ahir 342 metres cúbics per segon. La Pallaresa va registrar un cabal de 142 metres cúbics per segon a Collegats. 
tracking