SEGRE

COMARCAS

Obren la carretera de Vilanova de Meià a Gavet a l'espera de sanejar el pendent

Les pluges deixen més de 100 litres per metre quadrat en només tres dies a Organyà

Imatge dels treballs per retirar les roques de la carretera de Vilanova de Meià a Gavet de la Conca.

Imatge dels treballs per retirar les roques de la carretera de Vilanova de Meià a Gavet de la Conca.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Diputació va obrir ahir a la nit la carretera L-913, de Vilanova de Meià a Gavet de la Conca, després del despreniment de roques que dimecres va tallar la via en tots dos sentits de la marxa. Els equips de manteniment de carreteres de la Diputació de Lleida van treballar des de primera hora del matí per retirar les roques que obstaculitzaven el pas, segons van informar fonts de la corporació provincial. L’alcalde de Vilanova de Meià, Xavier Terré, va explicar que va quedar restablert el pas per un dels carrils i que calculen que demà es pugui circular en els dos sentits. Així mateix, va apuntar que es portaran a terme treballs per sanejar el pendent.

El primer edil va assegurar que la zona del despreniment, a dos quilòmetres del nucli urbà, és molt freqüentada per escaladors i senderistes i registra un trànsit de seixanta cotxes diaris de dilluns a divendres, mentre que els caps de setmana són entre 150 i 200.

Terré va assegurar que a causa de les intenses pluges (que han deixat més de cent litres per metre quadrat a Organyà entre dilluns i dimecres, i al Pont de Suert han caigut fins a cinc-cents litres des del dia 1 de març) també s’han produït altres despreniments en carreteres locals en aquest municipi.

Per la seua banda, l’alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, ha convocat per aquest matí una visita a la zona del despreniment de Castell de Mur a la carretera LV-9124 (punt en el qual van perdre la vida els seus pares) i el pas alternatiu que s’hi ha habilitat “per explicar la realitat del municipi” representants del Jussà, la Diputació i el Parlament.

El Pirineu encara compta amb 555 hectòmetres cúbics de neu

Les reserves de neu a les capçaleres dels rius del Pirineu han passat de 765 a 555 hectòmetres cúbics en una setmana pel desglaç. Aquesta xifra representa 210 hectòmetres cúbics menys, dels quals una part han anat cap als rius, segons dades de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre de diumenge passat. Així mateix, els pantans de Lleida es troben per sobre del 90% de la seua capacitat. Per exemple, Rialb és al 96,3%, Camarasa al 91,7% i Talarn al 99,9%. Es tracta d’una bona dada per als regadius, que ja tenen assegurada l’aigua per a diverses campanyes. D’altra banda, les pluges tornaran aquesta tarda a les comarques de muntanya.

tracking