SEGRE

CONSTRUCCIÓ PROJECTES

Urbanisme avala l'impuls a nous habitatges a Tiurana

La comissió autoritza el projecte, presentat per primera vegada el 2008 || Aprovat el POUM de Preixana per a 750 veïns

Imatge recent de Tiurana, que projecta créixer pròximament.

Imatge recent de Tiurana, que projecta créixer pròximament.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La comissió d’Urbanisme va donar llum verda ahir a la modificació del pla urbanístic municipal de Tiurana que ha de desencallar la construcció de nous habitatges, alguna cosa més d’un centenar. El projecte es va presentar per primera vegada el 2008 però va quedar aturat amb la crisi. El municipi s’ha dotat des de la seua reaparició a Solés, després de la inauguració del pantà de Rialb, d’unes 25 cases i ara necessita més espai per construir. L’alcalde, Àngel Villarte, va remarcar que han de pactar amb Urbanisme el desenvolupament d’aquesta zona de forma gradual.

La comissió va aprovar també la modificació del pla d’ordenació urbanística municipal de Mollerussa per construir el nou institut del Pla d’Urgell. Els terrenys, amb una superfície aproximada de 7.300 metres quadrats, se situen a continuació de la guarderia El Niu, a l’est del municipi. La modificació inclou el vial d’accés a l’institut.

També va aprovar la modificació del planejament del nou institut de Mollerussa

En aquest sentit, Urbanisme va donar llum verda al POUM de Preixana, que preveu atrapar els 750 habitants en els propers vint anys, el doble dels actuals, i concentrar la urbanització al centre de la localitat per aconseguir un creixement equilibrat de la perifèria. Així, el POUM dóna llum verda a construir nous habitatges a l’avinguda de Tàrrega, el carrer Papellons, la carretera de Preixana a Bellpuig i la part més elevada del carrer Sitjar. L’alcalde, Jaume Pané, es va mostrar satisfet amb l’aprovació del document perquè “el treballem de fa 17 anys”. A més, Urbanisme també va donar llum verda a la modificació del planejament municipal de Castellserà que permetrà que l’empresa Sereva ampliï la seua nau al municipi per garantir l’activitat d’aquesta empresa, que dóna treball a unes cinquanta persones, es dedica a la fabricació d’evaporadors i condensadors per al sector de l’alimentació i l’hostaleria. La modificació inclou una superfície de 4.194 m2 i preveu la creació d’una una zona verda pública a l’oest de la nau i s’allargarà el vial que connecta amb el camí de la Sensada.

tracking