SEGRE

TRIBUNALS DELICTE CONTRA LA SALUT PÚBLICA

Demanen presó a una ama de casa de Vinaixa per traficar amb maria

Va dir als Mossos que s’hi va dedicar després de veure com es produïa la droga en un documental de televisió || Ahir al judici va afirmar que era per al seu consum

El judici es va celebrar ahir al jutjat penal 1 de Lleida.

El judici es va celebrar ahir al jutjat penal 1 de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia va sol·licitar ahir una condemna de dos anys de presó i el pagament d’una multa per a una veïna de Vinaixa d’uns 60 anys acusada de conrear marihuana i vendre-la entre veïns del poble. El judici es va celebrar al jutjat penal número 1 de Lleida i l’acusada va assegurar que “només tenia dos plantes i eren per fer-me infusions per mitigar l’artrosi que pateixo”. Tanmateix, quan una patrulla dels Mossos d’Esquadra es va presentar a casa seua el 27 d’octubre de l’any 2016 va afirmar que la conreava per vendre-la entre els veïns. “Em vaig posar nerviosa davant dels agents”, va respondre l’acusada ahir al ser interrogada sobre la qüestió per la fiscal, que també li va preguntar a què es dedicava. “Sóc mestressa de casa i vivim del camp”, va sentenciar la dona. Al judici també van declarar els dos mossos d’esquadra que van anar a l’habitatge. Els dos agents van coincidir a assenyalar que els va sorprendre que “ens digués espontàniament que conreava la marihuana i que la venia a sis euros el gram entre els veïns”. La dona els va entregar les dos plantes que tenia al jardí. Els policies també van assegurar que des de l’entrada de la casa van observar que al menjador hi havia plantes penjades perquè s’assequessin i dos caixes amb cabdells. Les dos plantes pesaven catorze quilos i els cabdells, set. Les anàlisis van determinar que hi havia un total de 141 grams per consumir. “També ens va explicar que havia vist en documentals i programes de televisió com es conreava i que feia dosis d’un gram que venia a sis euros”, van asseverar.

La Fiscalia considera que la veïna de Vinaixa és autora d’un delicte contra la salut pública i que ha de ser condemnada a dos anys de presó i al pagament d’una multa. La defensa va demanar l’absolució al considerar que la substància decomissada era per a autoconsum i que els Mossos havien obtingut proves vulnerant el dret a la propietat privada, ja que no comptaven amb ordre judicial.

Van anar a casa seua al rebre una “xivatada anònima” Una patrulla dels agents dels Mossos es va desplaçar el 27 d’octubre del 2016 fins a l’habitatge de Vinaixa després que a la comissaria es rebés una “xivatada anònima” que alertava que una veïna de la localitat es dedicava a vendre marihuana. “Vam fer una inspecció ocular exterior i vam veure que darrere de l’adossada, al jardí, hi havia dos plantes que estaven mig ocultes”, va declarar un dels agents. Van picar a la porta de l’habitatge i va obrir l’acusada. “L’olor de marihuana era evident i es podia veure que tenia fulles assecant-se”, va afegir una agent. En canvi, l’acusada va afirmar que era la primera vegada que havia plantat marihuana i que només tenia aquestes dos plantes. També va assegurar que els dos policies van entrar dins de l’habitatge, una cosa que els agents van negar.

tracking