SEGRE

MEDI AMBIENT DIA MUNDIAL

Ipcena porta al jutge els telecadires de Baqueira a l'àrea d'Aigüestortes

Els ecologistes asseguren que “no es construirà” a la Peülla en zona protegida || Reclamen a la Generalitat que recuperi la conselleria de Medi Ambient

313196_1.jpg

313196_1.jpgCENTRE DE RECURSOS PEDAGÓGICS DEL SEGRIÀ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’entitat ecologista Ipcena ha presentat un recurs contenciós contra la comissió d’Urbanisme del Pirineu per l’autorització de la construcció dels telecadires de Baqueira a la Peülla, a l’àrea perifèrica del Parc Nacional d’Aigüestortes. El portaveu de l’associació, Joan Vázquez, va explicar ahir que la Generalitat prioritza “el dret lucratiu d’una empresa al dret de la societat de disfrutar i protegir el medi ambient”. “Veurem com aquests telecadires no es construeixen al Parc Nacional”, va assegurar Vázquez, “perquè els espais naturals s’han declarat perquè es protegeixin i no perquè es destrueixin”. En un acte amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, representants de plataformes ecologistes van exigir a la Generalitat que recuperi la conselleria de Medi Ambient, que va existir entre el 1992 i el 2010. Van denunciar que des del 2010, les inversions en polítiques ambientals s’han reduït un 60% i van afirmar que la Generalitat de Catalunya ha estat “fora de servei” en matèria ambiental. Els ecologistes van denunciar també projectes com el de la nova Tracjusa, per tractar els purins mitjançant combustible derivat de residus urbans i van tornar a demanar una moratòria a l’ampliació i construcció de granges de porcs a Catalunya. D’altra banda, van mostrar oposició al projecte per extreure or i tungstè al Parc Natural de l’Alt Pirineu, que van qualificar de “barbaritat” (vegeu SEGRE de dissabte). La CUP també es va manifestar en contra d’aquesta iniciativa.

Així mateix, Ipcena i la comunitat de regants del Canalet promouen la creació d’un espai per a la convivència dels ecosistemes esteparis i els camps en regadiu, deixant sense regar “el 50% de la superfície”.

tracking