SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

L'A-2 entre Igualada i Martorell tindrà sis carrils

Foment planteja en un tram de 35 km fins a vuit carrils per sentit || Preveu executar les obres a través d’un peatge a l’ombra

Ferit un camioner a Massoteres i retencions a l’A-2 a Tàrrega

Ferit un camioner a Massoteres i retencions a l’A-2 a TàrregaSEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Foment estudia convertir l’autovia A-2, en un tram de trenta-cinc quilòmetres entre Igualada i Martorell, en una carretera de, com a mínim, tres carrils per sentit. A més, s’instal·larien un o dos carrils laterals per facilitar les sortides i les incorporacions a l’autovia.

Segons va avançar RAC1, Foment ja ha enviat l’estudi d’impacte ambiental del projecte a alguns dels ajuntaments afectats i la idea és treure el projecte a exposició pública abans de l’estiu. Els trenta-cinc quilòmetres que hi ha entre Igualada i Martorell tenen en diversos punts només dos carrils per sentit. Alguns dels alcaldes afectats com el de Castellolí, Joan Serra, i Collbató, Miquel Solà, van explicar que el projecte preveu modificacions del traçat de l’autovia.

A més, des de Collbató critiquen que el projecte suposarà més trànsit i soroll per al municipi, mentre que hi haurà més d’un centenar de parcel·les afectades. Actualment molts dels trams entre Igualada i Martorell són de només dos carrils per sentit amb alguns punts on la velocitat és limitada a vuitanta quilòmetres per hora, com per exemple al Bruc, Castellolí i Collbató. La idea és que el projecte surti a exposició pública abans de l’estiu i que les obres puguin començar el 2020 amb una durada prevista de tres o quatre anys. Foment treballa amb la idea que el projecte es pugui executar a través d’una concessió amb alguna fórmula com la del peatge en ombra.

D’altra banda, en alguns punts de la carretera es preveu modificar el traçat actual i fer trams completament nous a Castellolí i Collbató.

tracking