SEGRE

MUNICIPIS MEMÒRIA HISTÒRICA

Juneda dedica una plaça als morts a Mauthausen

En una finca adquirida al germà nonagenari de dos dels deportats || També col·locaran rajoles Stolpersteine a la localitat

La zona on s’habilitarà l’espai, que ara es troba en obres.

La zona on s’habilitarà l’espai, que ara es troba en obres.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Juneda va aprovar en el ple de dijous comprar la finca situada a la travessera de la plaça de l’Església (ara en obres), al germà nonagenari de Jaume i Antoni Reig, veïns de la població i deportats i assassinats al camp de concentració de Mauthausen durant la Segona Guerra Mundial. Segons l’alcalde, Antoni Villas, en aquesta parcel·la de 97 metres quadrats per la qual es pagaran 15.000 euros, s’habilitarà un espai dedicat a la memòria històrica per homenatjar aquests dos germans i tres veïns més, Francesc Arqués, Antoni Ferré i Andreu Barrufet, que també van morir en aquest camp d’extermini nazi.

“Plantarem xiprers i col·locarem les plaques Stolpersteine en record dels represaliats”, va indicar Villas. De fet, la iniciativa compta amb el suport del Projecte Stolpersteine (per col·locar rajoles que recordin els morts als camps de concentració) i del Centre Excursionista de Lleida. Val a recordar que una quinzena de municipis de les Garrigues esperen col·locar aquestes rajoles als seus carrers.

L’ajuntament destinarà 15.000 euros a la compra, als quals cal afegir el condicionament

En el ple també es va aprovar el reglament de funcionament d’el Cub, l’espai de coworking i viver d’empreses de la segona planta de l’ajuntament. El seu objectiu és fomentar la creació d’empreses i facilitar-los un espai de forma temporal. El preu per l’ús és de 25 euros mensuals per la sala i de 75 pels despatxos.

Durant la sessió també va presentar la renúncia la regidora Mònica Bernat, de la llista Junts per Juneda, per motius personals. Finalment, serà la candidata número 9 d’aquesta llista, Aïda Mateus, la que prendrà possessió del càrrec després de la renúncia anticipada dels 5 candidats anteriors. A més, es va ratificar el pla econòmic financer d’acord amb la liquidació del pressupost del 2017 que no compleix amb la regla de despesa en termes consolidats fruit de la inversió, que ha suposat un increment respecte a l’any anterior (més de 500.000 euros d’inversió de fons propis) de conformitat amb la llei d’estabilitat pressupostària.

tracking