SEGRE

MUNICIPIS POLÈMICA

Antifrau detecta dietes repetides a Ribera d'Urgellet

L’alcalde del 1991 al 2015 va cobrar “indegudament” 1.742 euros || Assegura no “ser conscient” de fer-ho “de forma il·legal”

Imatge d’arxiu de Ribera d’Urgellet.

Imatge d’arxiu de Ribera d’Urgellet.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’oficina antifrau de Catalunya ha emès un informe en el qual determina que el que va ser alcalde de Ribera d’Urgellet entre els anys 1991 i 2015, Antoni Capdevila, va cobrar “indegudament” 1.742 euros de dietes duplicades de l’ajuntament i de la Diputació de Lleida durant el període del 2007 al 2011, quan va ostentar el càrrec de diputat provincial per CiU. Capdevila va entrar en substitució de Jesús Fierro, que llavors va accedir a la presidència del consell de l’Alt Urgell, i va assumir el càrrec amb dedicació exclusiva, cobrant un sou permanent a més de les dietes. Antifrau va iniciar la investigació el 2012 arran de la denúncia de dos regidors d’ERC, aleshores a l’oposició.

Durant el període investigat i segons consta a l’informe, l’exalcalde “va percebre quantitats en concepte de quilometratge” per assistència a la Diputació “per portar a terme tasques inherents al càrrec de diputat”, alhora que les va cobrar també per part de l’ajuntament “en les mateixes dates i pels mateixos conceptes”. En aquest sentit, Antifrau determina que “va cobrar desplaçaments a Lleida dos vegades”. L’informe detalla també una ocasió, el 7 de juliol del 2008, que Capdevila va passar una dieta al consistori de 130 euros per un viatge i dos àpats a Lleida, on treballava i tenia dedicació exclusiva, i el mateix dia va passar una segona dieta, que també va percebre de les arques municipals, de 172 euros més per un altre viatge i dos àpats més a Barcelona. “Les dos despeses van ser sense justificant, de manera que semblaria que les dietes van ser duplicades, ja que no es pot dinar el mateix dia a Lleida i Barcelona”, dictamina la investigació d’Antifrau.

Ara el cas està en mans de l’ajuntament i la Diputació, per acordar qui procedeix a reclamar a l’exalcalde la devolució de les quantitats cobrades per duplicitat. Des del consistori van indicar que esperen la resposta de la corporació provincial i que en cas que aquesta no es pronunciés, iniciaran ells mateixos el procés de reclamació. Capdevila, per la seua banda, es va defensar assegurant que no és “conscient” d’haver cobrat res “de forma indeguda” i en qualsevol cas va descartar que “actués de forma voluntària”. L’exalcalde va renunciar al càrrec de regidor a l’oposició (Compromís x Ribera d’Urgellet) el mes de febrer passat i el va substituir Maria Josep Puigvert.

tracking