SEGRE

TURISME PROJECTES

Vielha, estació d'esquí sense remuntadors i tres-cents quilòmetres de pistes de trail

Presenta als alcaldes pedanis un projecte per habilitar circuits d’esquí de muntanya o de travessia || La gestió dels complexos es traurà a concurs i el d’esquí començaria a funcionar aquest any

El projecte preveu dinamitzar l’espai al costat de l’antic hospital Sant Nicolau, a la boca sud del túnel.

El projecte preveu dinamitzar l’espai al costat de l’antic hospital Sant Nicolau, a la boca sud del túnel.CLARA VILLAR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Vielha va presentar dimarts als representants de les pedanies un projecte per crear una estació d’esquí sense remuntadors per a la pràctica de l’esquí de muntanya o de travessia, així com la senyalització de 300 quilòmetres de camins com circuits o travessies per a trail. El responsable del projecte, Òscar Balsells (de l’empresa Restneige i fundador i creador fa gairebé dos dècades de les rutes Carros i Pedals de Foc), va explicar que l’esquí de muntanya (que implica l’ascens a les cimeres sense remuntadors, amb esquís folrats amb pell de foca, i el descens esquiant) guanya adeptes de forma exponencial, amb uns 5.000 esquiadors només a Catalunya.

Algunes estacions d’alpí ja ofereixen alguna ruta senyalitzada en les seues proximitats per evitar riscos de col·lisió amb els esquiadors. En aquest cas, el projecte es desenvolupa en un municipi sense cap centre. Seran uns 200 quilòmetres de circuits per a aquesta modalitat d’esquí i està previst que la gestió de l’estació es porti a terme a través d’una app, incloent els tracks dels circuits, informació sobre les condicions diàries de cada un d’aquests i risc d’allaus. Els circuits estaran distribuïts en sis sectors per tot el municipi de Vielha, des de la cota 3.010 de Mullères fins a la 1.000, i alguns estaran senyalitzats, com en l’antiga estació de Tuca, tancada a finals dels anys vuitanta. Si es compleixen els terminis, funcionarà el mes de desembre d’aquest any. Quant a l’estació de senderisme, nordic walking i trail running, tindrà 125 quilòmetres de circuits i 200 quilòmetres de travessies i es preveu connectar amb els centres de Luchon i Benasc, que s’està dissenyant. Després de l’autorització de les pedanies per a l’ús dels seus camins i muntanyes, se senyalitzaran els circuits i es licitarà la gestió d’aquests centres.

tracking