SEGRE

Quan costa enregistrar a Aigüestortes?

Nous preus per serveis en espais naturals protegits

El parc d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Aigüestortes treballa per demanar la certificació Starlight al junyJ. Gabernet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gravar un vídeo publicitari o una sessió fotogràfica amb objectius comercials al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici o el Parc Natural de l’Alt Pirineu i Aran costa a partir d’avui fins a 1.370 euros al dia, segons es desprèn de l’ordre de Territori i Sostenibilitat, publicada ahir, que fixa preus unificats per alguns serveis que ofereixen als visitants els espais naturals protegits de Catalunya.

4.000 EUROS Recaptació per gravar anuncis publicitaris del 2017 al Parc Natural de l’Alt Pirineu.

A Lleida s’inclou la Reserva Natural Parcial de Mas de Melons.

Així doncs, el preu de les visites guiades per a grups d’entre cinc i vint integrants serà d’11,57 euros per persona, mentre que en grups més nombrosos serà de 6,61 euros al dia. Els grups de persones pagaran 38,84 euros per participar en tallers i conferències d’una hora. No pagaran les comunitats educatives sempre que el servei estigui promogut pel parc.

Els preus públics també inclouen l’acampada on hi hagi zones habilitades per a aquesta finalitat, el lloguer de materials, la cessió d’imatges i l’ús dels parcs com a escenari per a rodatges, entre altres conceptes. Amb la publicació d’aquesta nova ordre queda derogada la del 2013. La recaptació de cada parc contribuirà al seu propi finançament.

L’import recaptat per l’enregistrament d’anuncis publicitaris o les fotos va aportar l’any passat al voltant de 4.000 euros al Parc Natural de l’Alt Pirineu i Aran, segons va explicar el director, Marc Garriga. “Es tracta d’un complement més per al parc que invertim en el mateix espai”, va assenyalar. Garriga va destacar que al Parc Natural no està activat el servei de guies, al contrari que el Parc Nacional, que disposa de guies propis”, va dir.

Entre altres serveis, l’ordre de Territori preveu també les tarifes per aparcar en el cas que disposin d’àrees per a aquest servei com el Parc Natural de la Garrotxa que serà de 3,31 euros per vehicle.

tracking