SEGRE

SUCCESSOS SINISTRE

Aterratge d'emergència d'un planador en un camp de la Seu

El pilot, que va patir ferides lleus, participava en el campionat d’Espanya de vol sense motor que se celebra a la Cerdanya || L’aeronau, destrossada per l’impacte

Estat en el qual va quedar el planador després d’impactar contra el camp, amb una roda i la cua arrancades.

Estat en el qual va quedar el planador després d’impactar contra el camp, amb una roda i la cua arrancades.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un planador va efectuar ahir a la tarda un aterratge d’emergència en un camp dels afores de la Seu d’Urgell al costat de l’N-260, a un quilòmetre de l’aeroport. El pilot, de 52 anys, va patir contusions de caràcter lleu causades per l’impacte.

L’aeronau participava en el campionat d’Espanya de vol sense motor que se celebra fins dissabte vinent a l’aeròdrom de la Cerdanya, a Das. Els serveis d’emergència van rebre a les 18.12 hores l’avís d’emergència i fins al lloc es van desplaçar patrulles dels Mossos, tres dotacions dels Bombers i una ambulància del SEM, que va evacuar el ferit a l’hospital de la capital de l’Alt Urgell.

Des de l’aeròdrom de la Cerdanya van explicar que són maniobres habituals en aquest tipus d’aeronaus

Fonts de l’aeròdrom van explicar que la maniobra, malgrat que va acabar amb part de l’aeronau destrossada, “és habitual” i van apuntar que “no pot considerar-se un aterratge d’emergència sinó un aterratge planificat”.

Segons les mateixes fonts, el monoplaça havia sortit de les instal·lacions de l’aeròdrom hores abans de produir-se l’accident i realitzava algunes de les maniobres encarregades dins de la prova, com dirigir-se fins a diferents punts de la comarca, entre els quals el pic del Salòria, el coll del Port del Cantó i la frontera amb Andorra a la Farga de Moles. L’aeronau, segons les mateixes fonts, va perdre altura al no poder prendre l’ascendència tèrmica i al no disposar de motor es va veure obligada, com marca el protocol, a buscar un camp en el qual aterrar.

L’accident va provocar l’expectació dels vehicles que circulaven per la carretera N-260. Val a recordar que fa poc més d’un mes, concretament el dia 16 de maig, van morir dos ciutadans d’Andorra a l’estavellar-se l’ultralleuger en el qual viatjaven als voltants de l’aeroport de la Seu d’Urgell.

tracking