SEGRE

Artadi: "El que exigim és l'alliberament dels 'presos polítics' i el retorn dels exiliats"

Realitza a la Noguera la seua primera visita territorial com a consellera de la Presidència

Artadi, durant la seua visita a l'ajuntament de Bellmunt d'Urgell

Artadi: "El que exigim és l'alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats"Generalitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de la Presidència, Elsa Artadi, ha valorat positivament la intenció del Ministeri de l’Interior d’acostar els "presos polítics" a Catalunya però ha insistit que la posició del Govern en aquesta matèria es manté inamovible: “El que exigim, el que exigeix el poble català, és l'alliberament dels 'presos polítics' i el retorn dels exiliats”, ha assegurat la consellera.

“La qüestió no és on són, que és evident que si això millora i facilita les famílies estem contents, però el tema no és on són, si estan en preventiva o no, el tema és que estan injustament empresonats i que porten molts mesos així”, ha denunciat la consellera, per a qui l’anomalia democràtica que suposa l’empresonament del vicepresident Junqueras, els consellers Bassa, Turull, Rull, Romeva, Forn; la presidenta Forcadell, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, és manifesta: “Ho veu tothom, ho veu tot Europa, i des del Ministeri han de fer escarafalls per tapar el que és la realitat”.

La consellera ha fet aquestes declaracions a la Noguera en el marc de la seva primera visita territorial com a titular del Departament de la Presidència

Artadi ha visitat els municipis de Penelles, de Bellmunt d’Urgell i de Balaguer, on s’ha reunit amb la presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concepció Cañadell, i amb els alcaldes de la comarca. A la tarda, la consellera té previst visitar els ajuntaments de Foradada, del Castell de Montsonís i d’Alòs de Balaguer. Finalment, visitarà el Centre d’Observació de l’Univers (COU) del Parc del Montsec i l’exposició que commemora el 10è aniversari del COU. La consellera lliurarà les acreditacions Starlight a municipis que es caracteritzen per una excel·lent qualitat per a la contemplació del cel estrellat i per protegir el cel nocturn.

tracking