SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Truca al 112 perquè el rescatin després de caure al riu

Un pescador que no podia sortir de la Ribagorçana a Alfarràs || Els Bombers van activar dos helicòpters i tres dotacions

Imatge de la Noguera Ribagorçana al seu pas per Alfarràs.

Imatge de la Noguera Ribagorçana al seu pas per Alfarràs.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Bombers de la Generalitat van rescatar ahir al migdia un pescador que havia caigut al riu Noguera Ribagorçana a Alfarràs després que el mateix afectat truqués al 112. L’home, que va resultar il·lès, va donar l’avís a les 10.38 hores i pel que sembla va explicar que va ser arrossegat pel corrent quan volia travessar el riu.

El pescador va aconseguir arribar a una petita illa de branques, situada a prop del pont que hi ha entre Alfarràs i Ivars de Noguera, i trucar al 112. Ràpidament, es van activar dos helicòpters, un per localitzar-lo i l’altre per rescatar-lo, i tres dotacions terrestres. També es va activar una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que no va arribar a actuar. L’home va poder ser rescatat cap al migdia pels bombers que s’havien desplaçat fins al lloc per terra, per la qual cosa no va fer falta utilitzar els mitjans aeris. L’home es trobava en perfecte estat de salut, segons van informar des de Bombers de la Generalitat.

L’home va poder agafar-se a les branques d’una petita illa i alertar els serveis d’emergència

Precisament, fa una setmana els Bombers van rescatar un home de quaranta-set anys i el seu fill de nou després que caiguessin al riu Noguera Ribagorçana al seu pas pel Pont de Suert.

Tots dos afectats, veïns de la capital de l’Alta Ribagorça, van patir una lleu hipotèrmia i van ser atesos in situ pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

El succés va tenir lloc cap a les 18.00 hores quan, pel que sembla, el nen i el seu pare estaven a la vora i el petit va caure dins de l’aigua. El pare es va tirar per salvar-lo i els dos van aconseguir agafar-se a una branca d’un arbre d’una petita illa.

Persones que hi havia a la zona van trucar ràpidament als serveis d’emergència i, en qüestió de minuts, van arribar dos dotacions de Bombers, que van aconseguir treure’ls de l’aigua.

D’altra banda, la setmana passada també va ser rescatat un home després de tirar-se al riu Segre a la ciutat de Lleida. Es va tirar des del pont de Príncep de Viana i va ser rescatat per agents dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil.

tracking