SEGRE

MUNICIPIS SERVEIS

Aitona restaurarà l'escola tancada fa sis anys

Invertirà 200.000 euros per recuperar l’immoble i habilitar-hi un centre per a gent gran || Les obres començaran el 2019

L’escola Francesc Feliu d’Aitona, que serà centre de serveis.

L’escola Francesc Feliu d’Aitona, que serà centre de serveis.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Aitona habilitarà un centre de serveis per a la tercera edat a l’antic col·legi Francesc Feliu. Segons l’alcaldessa, Rosa Pujol, el consistori i la Generalitat han arribat a un acord per a la desafectació de les instal·lacions per utilitzar-les com a centre d’assistència municipal a les persones grans. La intenció és tramitar el projecte enguany per abordar les obres el 2019.

El centre oferirà serveis de cuina, bugaderia i s’hi aniran sumant prestacions, com podologia o perruqueria a mesura que hi hagi demanda. La inversió prevista és de 200.000 euros i es preveu finançar, en part, amb la venda de finques municipals que es van treure a subhasta a la primavera. La intenció és que les persones grans puguin estar-se al centre durant tot el dia, ja que no serà residència d’interns.

A la població ja hi ha un geriàtric regentat per monges amb una capacitat per a 115 persones que en l’actualitat es troba al màxim de capacitat. Dels més de 2.500 veïns de la localitat, més de 580 tenen més de 65 anys.

El col·legi Francesc Feliu va tancar fa uns sis anys i els alumnes es van traslladar al centre Pare Palau, llavors escola privada de l’orde de les carmelites i que ara és un centre públic. A les comarques de Lleida, altres municipis com l’Albi o Vinaixa compten amb serveis d’aquestes característiques.

tracking