SEGRE

MUNICIPIS CIVISME

La Seu proposa a Andorra col·laborar per identificar l'ADN de femtes de gos

El Principat preveu implantar aquest sistema i l’ajuntament vol compartir dades

La presentació de la campanya a la Seu.

La presentació de la campanya a la Seu.C .SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Seu planteja estendre a Andorra la identificació d’excrements de gos mitjançant anàlisi de l’ADN, un sistema pioner a Lleida per sancionar els propietaris que les deixen al carrer en lloc de recollir-les. L’ajuntament ha iniciat converses amb el Govern andorrà per establir un acord de col·laboració. Això permetria multar tant propietaris de gossos del Principat que abandonin excrements a la Seu, com els de la capital de l’Alt Urgell que ho facin a Andorra. El país veí ha iniciat els tràmits per implantar aquest sistema d’identificació genètica, que apliquen nou municipis catalans.

Així ho va anunciar ahir el primer tinent d’alcalde de la Seu, Jesús Fierro, a la presentació d’aquesta campanya per “actuar contra els propietaris incívics”.

Fierro va apuntar la necessitat d’“ampliar l’àrea d’actuació” perquè “l’èxit de la campanya sigui més gran” i no va descartar “proposar el consell d’alcaldes de l’Alt Urgell que l’àmbit també sigui supramunicipal”. La nova ordenança de tinença d’animals fixa sancions per no recollir els excrements de la via pública d’entre 301 i 2.000 euros.

Els propietaris tenen fins al dia 31 de desembre per facilitar l’ADN dels animals amb una extracció de sang gratuïta en qualsevol centre veterinari de la ciutat. Entre l’1 de gener del 2019 i el 31 de març també podran fer-la, però a un preu que ascendeix a 40,50 euros per animal.

A partir de l’1 d’abril l’ajuntament podrà denunciar els que no hagin facilitat la identificació genètica. La campanya, amb el lema “Ara les caques ja tenen propietari”, es va donar a conèixer en un acte que també va servir per presentar el nou parc caní a l’entrada del parc dels Enamorats, on els propietaris podran deixar lliures els animals.

tracking