SEGRE

EMERGÈNCIES BOMBERS

Arrasades nou hectàrees en dos incendis a la Segarra i a Aitona

Un d’aquests, a Massoteres, va poder originar-se per una burilla tirada des d’un vehicle

El foc de Massoteres va calcinar cinc hectàrees de cultius i dos de bosc de ribera.

El foc de Massoteres va calcinar cinc hectàrees de cultius i dos de bosc de ribera.RAMON CODINA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Bombers de la Generalitat van sufocar ahir un incendi que va calcinar unes set hectàrees a Talteüll, nucli de Massoteres, a la Segarra, i que podria haver-se originat per una burilla de cigar tirada des d’un vehicle. Els Bombers van rebre a les 12.57 hores l’avís de l’incendi i fins al lloc van desplaçar vuit dotacions terrestres i quatre mitjans aeris. Pel que sembla, el foc es va originar a peu de la carretera que hi ha entre Guissona i Solsona (C-451), a l’altura del pont del riu Llobregós a l’agregat de Talteüll. Els Agents Rurals van obrir una investigació per determinar les causes.

Les flames van calcinar la superfície en una zona de dos quilòmetres en un Espai d’Interès Natural (EIN) del Llobregós, amb dos hectàrees de guixeres amb una flora única. Aquesta zona ja va patir un altre incendi el juliol de l’any 2009 que va acabar amb la vida d’una persona.

En total, segons els Rurals, van cremar cinc hectàrees de zona de cultius de cereals i dos hectàrees de bosc de ribera. A més de les dotacions de Bombers, en l’extinció del foc també van participar quatre patrulles d’Agents Rurals i tres equips de l’Associació de Defensa Forestal (ADF). Els Bombers van tardar més d’una hora a poder donar el foc per controlat. Durant la tarda van remullar la zona per evitar que es revifés.

D’altra banda, els Bombers van sufocar ahir a la matinada un foc que va calcinar 2,2 hectàrees entre Aitona i Seròs. El foc es va declarar cap a les 23.08 hores de dimarts. Tres dotacions van treballar en l’extinció. També hi va haver incendis menors a Cervera i Lleida.

El foc de Massoteres va calcinar cinc hectàrees de cultius i dos de bosc de ribera.

El foc de Massoteres va calcinar cinc hectàrees de cultius i dos de bosc de ribera.RAMON CODINA

tracking