SEGRE

FAUNA GRANS DEPREDADORS

Jordà portarà a l'Executiu la polèmica de l'ós al Pirineu

Ramaders del Sobirà traslladen la preocupació a la consellera || El Govern debatrà sobre el futur de Goiat pels atacs

Imatge de la reunió que la consellera Jordà va mantenir ahir amb els ramaders del Sobirà a Sort.

Imatge de la reunió que la consellera Jordà va mantenir ahir amb els ramaders del Sobirà a Sort.TERESA JORDÀ/TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, es va comprometre ahir a Sort que l’Executiu assumeixi el debat sobre la convivència de la fauna salvatge i la ramaderia extensiva i que la Generalitat decideixi què fer amb l’ós Goiat. Aquest exemplar ha desencadenat la polèmica al Pirineu després que la conselleria de Territori i el Conselh Generau detectessin un comportament anòmal. A més, el govern aranès i sindicats i organitzacions agràries demanen que es capturi Goiat i sigui tornat a Eslovènia. Fonts de la conselleria van explicar que Jordà va mantenir una reunió amb ramaders del Sobirà, en la qual li van traslladar la preocupació pels atacs de l’ós a bestiar. A la trobada també van assistir representants dels Agents Rurals i el director general de Polítiques Ambientals, Ferran Miralles.

El president del consell del Sobirà, Carles Isús, va indicar que els ramaders també van transmetre a la titular d’Agricultura el seu malestar pel perill de propagació de malalties com la tuberculosi bovina al bestiar a través d’animals salvatges portadors de la malaltia i van reclamar un calendari per cobrar les subvencions. Els ramaders del Pallars Sobirà van ser taxatius davant la polèmica de l’ós i van reclamar la retirada immediata de Goiat, va explicar Isús.

“Mentrestant, s’ha d’iniciar un debat per veure si aquesta espècie pot conviure amb la ramaderia del territori.” El consell del Sobirà convocarà d’aquí a una setmana un consell d’alcaldes al qual convidarà els ramaders per consensuar un criteri únic d’acció per resoldre convivència amb l’ós. Isús va defensar la necessitat de traslladar al Govern la problemàtica de l’ós: “Ha de convertir-se en una qüestió de país”, va dir.

tracking