SEGRE

Repinten el mural independentista més gran de Lleida amb la bandera espanyola

El mural té uns 500 metres quadrats / L'acte vandàlic l'han fet uns desconeguts durant la matinada

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mural independentista més gran de la demarcació de Lleida, d’uns 500 metres quadrats i ubicat a Bellpuig, ha aparegut aquest matí repintat amb els colors de la bandera espanyola. Les xarxes socials s'han encès per aquest atac vandàlic que han fet uns desconeguts, suposadament durant la nit de dimarts a dimecres.

Dissabte passat el CDR de Bellpuig va organitzar una jornada popular per pintar el mural, visible des de l’autovia A-2, en el qual es podia llegir: ‘Fem República’ al costat d’una estelada. Les lletres estaven pintades en color negre a sobre d’una base de color groc, que reivindicava llibertat per als presos polítics i el retorn dels exiliats. Per la seua part, l’estelada tenia les barres i la creu de color roig. Concretament, el mural tenia unes dimensions de 70 metres de llarg per 7 metres d’alt. Durant la jornada de dissabte van estar treballant en la seua elaboració una vintena de persones durant més de 12 hores seguides.

El mural va ser possible gràcies a la col·laboració de nombroses persones que van adquirir uns bitllets solidaris d’1 euro fins arribar a aconseguir els 1.200 euros que costava la pintura, la xapa i el lloguer dels elevadors i les excavadores, material necessari per al muntatge.

Així doncs, el mural independentista ha aparegut aquest matí amb les lletres ‘Fem República’ esborrades amb pintura groga i a la part superior i inferior de la xapa una línia roja simulant la l'espanyola. A més, l’estrella de l’estelada ha aparegut esborrada també amb pintura groga.

 
Repinten el mural independentista de l'entrada de Bellpuig amb l'espanyola

Repinten el mural independentista de l'entrada de Bellpuig amb l'espanyolaSEGRE Tàrrega

Repinten el mural independentista de l'entrada de Bellpuig amb l'espanyola

Repinten el mural independentista de l'entrada de Bellpuig amb l'espanyolaSEGRE Tàrrega

tracking