SEGRE

TRAMES DESAPARICIONS

Una veïna de Bellver de Cinca denuncia ser un nadó robat

Diu que a la seua mare li van assegurar que va morir al caure per les escales || Va nàixer a la Maternidad d’Osca als anys 50

Fa tres anys que Teresa Carrasquer busca els seus orígens.

Fa tres anys que Teresa Carrasquer busca els seus orígens.JOSÉ DÍAZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Teresa Carrasquer, una veïna de Bellver de Cinca de 63 anys, té clar que és un nadó robat. Va nàixer a la dècada dels 50 a la Maternidad d’Osca i té documentat que la seua mare biològica, Natalia, li va donar diversos mesos el pit.

Des de fa un parell d’anys vol conèixer la seua veritable història i cada vegada té més clar el que va passar, després d’un temps investigant i que uns documents aconseguits a la Diputació sembla que així ho proven.

La família que va adoptar Teresa, també de Bellver, ho va fer a través de les monges de Santa Anna. “Així m’ho va explicar la meua mare adoptiva”, diu Teresa. Pel que sembla, els qui regentaven la maternitat llavors van informar als seus pares adoptius que la mare biològica havia mort, mentre que a aquesta li van dir que el nadó havia mort al caure per les escales. Teresa va descobrir que era adoptada quan uns nens li ho van dir al carrer.

L’Audiència Provincial va arxivar el cas, però ha presentat un recurs al Constitucional

Tanmateix, la seua curiositat es va despertar al morir els seus pares adoptius. Quan va intentar saber de possibles malalties hereditàries (és diabètica), es va adonar que podia ser un nadó robat. Després de posar fil a l’agulla, ha descobert que la seua família biològica és natural de Bolea (Osca) i que oncles i amics encara recorden la seua mare, que també va morir. “La història que ells relaten també em fa creure que sóc un nadó robat”, assegura.

Teresa, que explica que està vivint uns mesos difícils perquè per les seues creences religioses no entén el que van fer les monges de la maternitat, vol arribar fins al final i que es faci justícia. Fins a la data, l’Audiència d’Osca, amb diferent criteri que el Jutjat d’Instrucció i el fiscal, ha arxivat el cas com demanaven les Germanes de la Caritat de Santa Anna, al·legant que Teresa hauria d’haver-ho denunciat quan va complir els 18 anys i que ha prescrit.

“Com ho havia de fer llavors si me’n vaig assabentar fa tres anys. Sé que serà difícil, però som en el bon camí. Hem presentat un recurs davant del Constitucional i arribarem fins a l’ONU si cal”, sentencia.

tracking