SEGRE

MEDI AMBIENT RESIDUS

Olius iniciarà la recollida porta a porta d'escombraries a l'agost

Solsona ajorna implantar-la fins al pròxim mandat

Cubell per al porta a porta.

Cubell per al porta a porta.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La recollida d’escombraries porta a porta començarà al municipi d’Olius el proper mes d’agost, després de mesos de preparació per implantar aquest sistema que ha d’augmentar el reciclatge respecte als contenidors actuals. L’ajuntament iniciarà el repartiment dels cubells per dipositar els residus, de bosses compostables per a la matèria orgànica i de calendaris amb els dies de recollida de cada fracció de rebutjos dilluns a les oficines municipals.

L’alcalde, Antoni Màrquez, va explicar que la recollida porta a porta es durà a terme a l’àrea urbana del Pi de Sant Just, mentre que mantindran els contenidors a les àrees de cases disseminades. Olius es convertirà així en el segon municipi del Solsonès que aplica aquest sistema després de Sant Llorenç de Morunys, on el van implantar el 2012. Precisament, aquest ajuntament ha avançat l’horari de recollida “com a conseqüència de les altes temperatures” a les 6.00 del matí durant els mesos de juliol i agost, segons consta en un ban municipal.

Avança l’hora de la recollida a les 6.00 del matí per la calor en els mesos d’estiu

Per la seua part, l’ajuntament de Solsona ha conclòs els estudis sobre la implantació del sistema de recollida porta a porta.

L’alcalde, David Rodríguez, va assenyalar que és viable aplicar-lo a la capital però va puntualitzar que fer-ho requerirà un període de preparació que anirà més enllà de l’actual mandat. Per aquesta raó, el consistori ho planteja per al següent, després de les eleccions municipals del 2019. “Tenim tota mena de situacions, des de blocs de pisos fins a habitatges disseminats al terme municipal”, va argumentar el primer edil. Així mateix, va apuntar a ampliar l’actual deixalleria i incloure-hi un punt d’emergència per dipositar residus.

tracking