SEGRE

AGRICULTURA MEDI NATURAL

Projecte a Penelles per a la reintroducció de més aus

La finca del Castell del Remei introdueix cigonyes, òlibes, xoriguers i muricecs || Potencia també la vinya ecològica

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La finca del Cas-tell del Remei, a Penelles, porta a terme amb la Generalitat un projecte per a la introducció d’almenys quatre espècies d’aus amb l’objectiu de reforçar la biodiversitat a la zona del Canal d’Urgell i de potenciar la vinya ecològica.

El director de Cas-tell del Remei, Tomàs Cusiné, i el cap de Biodiversitat i Medi Natural de la Generalitat, Xavier Marco, van presentar ahir el projecte que de moment ha implicat la instal·lació de nius de cigonyes i la reintroducció d’òlibes i xoriguers recuperats del centre de fauna de Vallcalent, i que de cara a la tardor inclou la col·locació de caixes refugi per a muricecs.

Cusiné va afegir que aquest projecte permet també un cert “control de plagues” que beneficia la vinya i la producció ecològica, tenint en compte que evita els tractaments amb insecticides.

També s’ha instal·lat una illa al llac de la finca. Pel que fa a les cigonyes, s’han col·locat tres nius on han niat més parelles: hi ha nou pollets d’òliba i sis de xoriguer, tractats amb hacking, i al seu torn el futur hotel de muricecs allotjarà una colònia d’aus a prop de la vinya ja que poden menjar més de 120 papallones i 500 mosquits en una nit.

tracking