SEGRE

Recullen firmes en contra del trasllat de l'ós Goiat

A través de internet con 2.500 adhesiones

Goiat porta un un collar amb GPS i emissors de ràdio en cròtals.

Goiat porta un un collar amb GPS i emissors de ràdio en cròtals.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una campanya de recollida de firmes virtual en contra del trasllat de l’ós Goiat fora del Pirineu al portal d’internet Change.org havia rebut ahir més de 2.500 adhesions.

La petició, impulsada per l’associació ecologista Ipcena i dirigida a la Generalitat, insisteix que els atacs a bestiar que ha protagonitzat aquest exemplar es deuen al fet que “els ramaders no segueixen els mètodes preventius i deixen els ramats lliures sense els controls adequats”.

Aquesta afirmació han provocat indignació entre els propietaris de ramats, mentre que Ipcena va anunciar CGA accions legals per suposats delictes d’odi i amenaces davant de comentaris que han rebut a través de xarxes socials. Suport animalista Per la seua part, la Plataforma Animalista de Lleida va expressar el seu suport al posicionament d’Ipcena a la seua pàgina web, en un article que defensa “trobar l’equilibri” per assegurar la convivència entre l’ésser humà i l’ós al Pirineu i afirma que l’entitat ecologista “aporta raons de pes”. “Ipcena, estem amb vosaltres, no permeteu que us facin callar”, conclou el text.

 
tracking