SEGRE

ADMINISTRACIÓ EMERGÈNCIES

El Baix Cinca inicia el traspàs dels bombers a la Diputació d'Osca

Permetrà estalviar més de 350.000 € que ara gasta la comarca a donar aquest servei

Imatge d’arxiu d’una actuació dels bombers a Fraga.

Imatge d’arxiu d’una actuació dels bombers a Fraga.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comarca del Baix Cinca debatrà en el ple d’avui i aprovarà gairebé amb seguretat la creació d’una comissió mixta per abordar el traspàs del cos de bombers, ubicat a Fraga però que gestiona l’organisme, a la Diputació d’Osca. L’ens provincial es troba immers en el procés per assumir aquestes competències que ara recauen en les comarques i, d’aquesta manera, donar resposta a les demandes del territori després de dècades d’una gestió insuficient, com ha denunciant en diverses ocasions l’Associació de Bombers Professionals d’Aragó.

Així mateix, la institució donarà compliment a la coneguda com a Llei del Foc del Govern d’Aragó i acatarà la sentència del Tribunal Superior de Justícia d’Aragó que l’obligava a assumir aquesta responsabilitat.

Segons el president de la comarca i alcalde de Torrent de Cinca, Evaristo Cabistañ, el traspàs suposarà un estalvi anual al Baix Cinca de més de 350.000 euros, que és el que pressuposta per donar aquest servei.

Va remarcar que també es posarà fi a un greuge comparatiu amb Saragossa i Terol, les diputacions de les quals ja tenen assumit el servei de prevenció i extinció d’incendis des de fa temps.

Cabistañ va indicar que la comissió mixta de tècnics, professionals i polítics es crearà al setembre per decidir com s’integra el personal (el parc al Baix Cinca el componen deu professionals), el material i els edificis dins de l’organització centralitzada del servei. El president comarcal també va afegir que els llocs de treball no estan en cap cas amenaçats i se’n garanteix la continuïtat.

En un altre ordre de coses, Cabistañ va indicar que espera que l’ajuntament de Fraga oficialitzi la cessió dels terrenys per a la construcció de la nova residència geriàtrica.

tracking