SEGRE

POLÍTICA

El comissari Ferran López torna a cúpula dels Mossos com a adjunt d’Esquius

El lleidatà David Boneta dirigirà la Comissaria de Coordinació Central i Joan Figuera serà comissari en cap de l’Escola de Policia de Catalunya

El comissari Ferran López torna a cúpula dels Mossos com a adjunt d'Esquius

El comissari Ferran López torna a cúpula dels Mossos com a adjunt d'EsquiusEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament d’Interior ha recol·locat Ferran López com a adjunt de la Prefectura dels Mossos d’Esquadra, que comanda Miquel Esquius, després que el mes de juny passat renunciés al càrrec de comissari en cap de la policia catalana que va exercir durant l’etapa del 155.

En un comunicat, els Mossos d’Esquadra han informat de la nova organització del cos policial, que torna a situar a la cúpula de la policia catalana Ferran López, comissari que esperava destinació després que el mes de juny passat el conseller d’Interior, Miquel Buch, acceptés la seua renúncia.

La dimissió de López, que va rellevar a Josep Lluís Trapero després de la seua destitució pel 155, va deixar als Mossos d’Esquadra durant gairebé un mes sense comandament policial, fins que el passat 17 de juliol Buch va nomenar nou cap de la policia catalana al comissari Miquel Esquius, fins llavors cap de la comissaria superior de Coordinació Territorial.

López, que va ser mà dreta de Drapaire i en els dies previs a l’1-O va assistir a alguna de les reunions de coordinació que liderava l’alt càrrec de la secretaria de Estado Diego Pérez dels Cobos, va dimitir com a cap dels Mossos argumentant que havia acceptat comandar el cos després de l’activació de l’article 155 de la Constitució només de forma "temporal i limitada".

Durant les setmanes en què el seu càrrec va estar vacant, van assumir les funcions de López els seus números dos i tres al cos: Miquel Esquius, llavors comissari en cap de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial, i el cap de la Comissaria Superior de Coordinació Central, Joan Carles Molinero.

Amb la remodelació aprovada avui, Molinero ha estat desbancat al capdavant de la Comissaria de Coordinació Central pel lleidatà David Boneta -fins ara responsable de la regió policial del Camp de Tarragona- i designat responsable de la Comissaria General de Mobilitat.

La plaça de responsable de la Comissaria Superior de Coordinació Central que ocupava Esquius fins el seu ascens l’exercirà a partir d’ara Rafel Comes, actual comissari general d’Investigació Criminal que serà rellevat en el càrrec pel subcap de la Región Policial Metropolitana Nord, Xavier Porcuna.

De 50 anys i llicenciat en Ciències Polítiques, Rafel Comes porta al cos des de l’any 1993, mentre que Boneta, natural de Tremp, de 48 i amb una llicenciatura en Administració i Direcció d’Empreses i una diplomatura en Ciències Empresarials, va ingressar en els Mossos d’Esquadra el 1996.

Així mateix, la Comissaria General de Recursos Operatius la dirigirà Francesc Xavier Gámez, Carles Anfruns la Regió Metropolitana de Barcelona, Joan Portals la Región Metropolitana Sur i Joan Figuera serà comissari en cap de l’Escola de Policia de Catalunya.

Interior ha situat Esperança Cartiel al capdavant de la sotsdirecció general de Recursos Humans, mentre que la comissària Alicia Moriana serà subcap de la Comisaría General Técnica de Planificació de la Seguretat i l’intendent Josep Codina dirigirà la Comissaria General de Relacions Institucionals.

Al capdavant de la regió policial de Tarragona, Interior ha situat Ramon Chacon i Dani Pérez a la regió policial Pirineu Occidental.

tracking