SEGRE

URBANISME HABITATGE

Mollerussa ja ha desallotjat 43 pisos del Grup Sant Isidori

L’ajuntament espera emetre ben aviat l’expedient de ruïna

Imatge d’arxiu del grup Sant Isidori de Mollerussa.

Imatge d’arxiu del grup Sant Isidori de Mollerussa.J. GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 43 pisos del Grup Sant Isidori de Mollerussa ja han estat desallotjats després del procés que va començar el mes de febrer passat, seguint les recomanacions dels informes tècnics elaborats després d’inspeccionar els pisos afectats i comprovar que l’entramat de bigues no compleix les condicions de seguretat necessàries. Els ocupants de 28 d’aquests habitatges s’han resituat d’urgència en diferents pisos que gestiona l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. La resta de pisos, o bé estaven desocupats o els seus habitants ja s’havien buscat una nova alternativa d’habitatge pel seu compte, segons van informar ahir diferents fonts municipals.

L’alcalde, Marc Solsona, va explicar que “aquest mes de juliol acabaran els terminis d’audiències i comunicacions amb els veïns” i després podran procedir “a decidir la fórmula definitiva de l’expedient de ruïna”. “Ben aviat esperem fer la primera declaració”, segons el primer edil. Solsona va apuntar que el proper 30 d’agost mantindrà una reunió amb el conseller de Territori, Damià Calvet, que va visitar el grup Sant Isidori (format per uns 160 pisos) com a director de l’Institut Català del Sòl quan l’ajuntament va firmar fa aproximadament un any un conveni amb la conselleria de Governació i la de Territori per marcar el protocol a seguir per resoldre la problemàtica derivada de l’estat de conservació del grup. També se sotmetrà a aprovació que la plaça que es troba davant del Teatre L’Amistat es digui plaça 1 d’Octubre, una proposta que ja ha ratificat la comissió d’Honors i Distincions.

Debat sobre els comptes del 2017 i la nova plaça 1 d’Octubre El ple de Mollerussa debatrà demà els comptes del 2017, que posen de manifest que el deute de l’ajuntament al tancament de l’any passat era d’11,1 milions (11 milions de deute amb entitats bancàries i 99.600 euros amb diferents proveïdors). L’alcalde, Marc Solsona, va assenyalar que en set anys el deute s’ha reduït gairebé a la meitat i la ràtio se situa en el 83,06% dels ingressos corrents.

tracking