SEGRE

ECONOMIA EQUIPAMENT INDUSTRIAL

Cimalsa estudia ampliar el seu sòl industrial

La coordinadora de centres logístics de Catalunya valora construir un nou CIM en un lloc amb bones connexions ferroviàries o ampliar l’actual a l’esgotar el sòl disponible

Enric Ticó.

Enric Ticó.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou director general de Cimalsa, Enric Ticó, va explicar ahir que estan estudiant ampliar la superfície del Centre Integral de Mercaderies (CIM) de Lleida o buscar un lloc amb bones connexions ferroviàries per construir un nou CIM quan s’esgoti el terra disponible a la seu de Lleida. Ticó va apuntar que queden per vendre 2 parcel·les, una de 25.000 metres quadrats i una altra de 8.000. Per a la primera, estan “en contacte amb interessats en comprar-la” i la segona “està pendent d’una reestructuració per posar-la en venda”, segons va assegurar Ticó durant la presentació de les dades de l’Observatori de la Logística.

En aquest sentit, les empreses del sector logístic de Lleida van tancar el 2017 amb 9.380 llocs de treball, un 6% més que el 2016, un percentatge que supera el creixement del 5% registrat en el conjunt de Catalunya. A més, l’any passat el nombre d’aturats al sector es va reduir a les comarques de Lleida un 14%. L’informe constata també un creixement en el nombre de vehicles de combustibles alternatius a la demarcació.

En concret, Lleida compta|explica amb 13 vehicles de mercaderies elèctrics, un 18% més que el 2016. Ticó va destacar la importància de la logística per a l’economia i va assenyalar “que representa un 14% de l’economia”. El preu del sòl industrial a Lleida es trobava el 2017 en 2,5 euros per metre quadrat i per mes de mitjana|mitja, mentre que entre 2014 i 2016 costava 2,1 euros.

D’altra banda, la conselleria de Territorio va treure ahir a exposició el projecte per a la nova estació de la línia de La Pobla en el polígon El Segre, amb una inversió de 160.000 euros.

tracking