SEGRE

TURISME ESPAIS NATURALS

Mont-rebei reobre accessos i ja rep els primers turistes

El congost recupera la normalitat amb nous senderistes || L’ajuntament espera l’estudi sobre els riscos geològics

Imatge d’arxiu del congost de Mont-rebei, que el 2016 va vorejar els 100.000 turistes.

Imatge d’arxiu del congost de Mont-rebei, que el 2016 va vorejar els 100.000 turistes.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El congost de Mont-rebei va recuperar ahir la normalitat i va rebre els primers senderistes després que un despreniment obligués a tallar els accessos a peu durant vuit dies.

Els visitants (cada any en rep uns 100.000) es van trobar a l’entrada del pont, a prop del pàrquing de la Masieta, un dels cartells que alerten del perill i adverteix que si continuen ho fan “sota la seua pròpia responsabilitat”. L’alcalde de Sant Esteve, Jordi Navarra, va recordar que estan pendents d’un estudi que l’Institut Geològic ha de redactar per determinar si hi ha més punts perillosos. En cas que sigui així, s’hauran de sanejar per minimitzar el perill.

Navarra va insistir que en el medi natural el risc zero no existeix, però l’ajuntament ha de prevenir-los i minimitzar-los.

S’ha de recordar que operaris del consell del Jussà i de la Fundació Catalunya-la Pedrera van netejar el lloc de l’allau de roques dimecres passat. Amb l’obertura dels accessos, es va recuperar la imatge habitual dels senderistes recorrent el camí a peu i altres turistes en canoa. Al pont penjant encara quedaven les cintes que prohibien el pas, un fet que va provocar confusió en alguns visitants.

tracking