SEGRE

MUNICIPIS SENTÈNCIES

El jutge condemna la Seu per l'excés de soroll d'un pub

La resolució demana al consistori prendre-hi mesures, i s’ha tancat || L’oposició critica la “passivitat” del govern local

El local està situat al carrer Mare Janer.

El local està situat al carrer Mare Janer.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jutge ha condemnat l’ajuntament de la Seu d’Urgell a causa dels sorolls d’un pub situat al centre de la ciutat, al carrer Mare Janer. La sentència, que respon a la demanda d’una família que viu a prop del local per vulneració del dret a la intimitat familiar i el descans per l’excés de sorolls de l’establiment, obliga l’ajuntament a dur a terme mesures correctores “per restituir la situació i respecte als drets fonamentals a la intimitat personal i familiar i a la salut d’una família per l’activitat inadequada i ineficaç del consistori pels sorolls, falta d’aïllament i control periòdic i incompliment d’horaris”. Aquesta resolució ha obligat a tancar el local i serà el jutge el que decideixi quan tornarà a obrir.

En aquest sentit, el tinent d’alcalde, Jesús Fierro, va explicar ahir divendres que “l’ajuntament ha fet tot el necessari, a nivell polític i a nivell tècnic” i va assenyalar que van contractar una empresa perquè portés a terme mesuraments dels decibels del local i executés mesures correctores.

A més a més, va assenyalar que també van elevar sancions quan el pub tancava més tard del que marca la normativa. Per la seua banda, el portaveu de Compromís x la Seu, Òscar Ordeig, va apuntar que “la sentència demostra, una vegada més, la passivitat de l’equip de govern en tots els àmbits” i va afegir que “la condemna hauria d’avergonyir els actuals responsables del desgovern, que no govern, de la nostra ciutat” i demanarà responsabilitats per la sentència.

tracking