SEGRE

Més de cent propostes per al pressupost de les Borges

En seleccionaran 15 i els veïns les votaran

Imatge d’arxiu de les Borges Blanques.

Imatge d’arxiu de les Borges Blanques.JORDI GUARDIOLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de les Borges Blanques ha rebut un total de 116 propostes de veïns per a obres en el municipi, en el marc de la primera convocatòria dels pressupostos participatius a la capital de les Garrigues. El termini per presentar-les va concloure divendres de la setmana passada i, al llarg del mes d’agost, una comissió tècnica haurà d’avaluar-les per determinar quines de les que han rebut són viables des del punt de vista jurídic i econòmic.

Val a recordar que la dotació del consistori per a actuacions proposades per la població ascendeix a 50.000 euros. L’objectiu de la comissió tècnica serà seleccionar un màxim de quinze propostes, que se sotmetran a votació dels veïns. Les que rebin més adhesions s’incorporaran als pressupostos municipals de l’any que ve.

L’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, va assenyalar que les propostes presentades suposen un 2 per cent de la població del municipi i un 5 per cent de les famílies, unes xifres que va considerar satisfactòries ja que es tracta de la primera experiència de pressupostos participatius. “L’interès que ha despertat aquesta primera experiència ens anima a continuar i aprofundir en la línia d’afavorir la participació ciutadana”, va valorar el primer edil.

tracking