SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Dos intoxicades per una fuita d'amoníac a BonÀrea Corporació

Protecció Civil va activar l’alerta Plaseqcat i va evacuar part del personal a Guissona || Es va trencar una canonada de refrigeració en una cambra de les instal·lacions

Imatge ahir de les instal·lacions de l’empresa a Guissona.

Imatge ahir de les instal·lacions de l’empresa a Guissona.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una fuga d’amoníac va obligar ahir a primera hora de la tarda a evacuar a Guissona part de les instal·lacions de BonÀrea Corporació, la nova denominació de la CAG en aquesta localitat de la Segarra, en un incident en el qual dos operàries van resultar intoxicades de caràcter lleu per inhalació d’aquest producte.

La fuga es va produir cap a les 15.00 hores i va obligar Protecció Civil a activar l’alerta del Plaseqcat, el pla d’emergència exterior del sector químic de Catalunya. Els Bombers de la Generalitat van desplaçar nou dotacions fins a les instal·lacions situades a l’avinguda Verge del Claustre. Els primers efectius que hi van arribar van confirmar que el personal de l’empresa ja havia controlat la fuita, que havia quedat confinada a l’interior d’una de les naus.

Posteriorment, els Bombers de la Generalitat van revisar i van verificar que la fuga estigués tallada. La mateixa empresa va utilitzar cinc grans ventiladors perquè el gas desaparegués. L’incident va afectar dos operàries, que van ser evacuades en ambulància a l’hospital d’Igualada pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Van patir una intoxicació lleu per inhalació d’amoníac i el seu estat no era greu. Fonts de l’empresa van explicar que la fuga es va produir com a conseqüència de la ruptura d’una canonada de refrigeració en una cambra de congelació. També van assegurar que l’incident, que va tenir lloc cap a les 15.00 hores, va quedar controlat ràpidament i que les dos operàries van ser evacuades a un centre sanitari per precaució.

L’amoníac és un gas incolor que resulta tòxic i en petites concentracions pot provocar coïssor als ulls i irritació al coll. Cap a les 19.00 hores, quan es va acabar de ventilar la nau afectada i es va confirmar que no quedava cap concentració d’amoníac a l’interior, es va donar per finalitzada l’alerta del Plaseqcat.

tracking