SEGRE

REFUGIATS CONFLICTE BÈL·LIC

Mollerussa demana acollir Cascos Blancs de Síria

Petició del consistori de la capital i el CIS Ángel Olaran

Marc Solsona i Josep Maria Pujol, ahir al consistori local.

Marc Solsona i Josep Maria Pujol, ahir al consistori local.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Mollerussa i el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran han sol·licitat a la direcció general de Cooperació de la Generalitat que traslladi a Israel, a través del seu cònsol honorari a Catalunya, l’interès que té la capital del Pla d’Urgell a acollir una de les famílies de l’entitat humanitària Cascos Blancs de Síria que han estat evacuades en un operació del govern israelià per evitar les represàlies al seu país. Així ho van explicar ahir l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i el president del CIS Ángel Olaran, Josep Maria Pujol.

El primer edil va remarcar que amb aquesta iniciativa es vol atendre el compromís amb aquesta entitat humanitària de Síria, després de ser guardonada a la primera edició dels Reconeixements Ànima impulsada des de l’ajuntament i l’ONG nascuda a Mollerussa de la mà d’Àngel Pujol.

L’objectiu de les negociacions serà que una família pugui allotjar-se a la capital del Pla

L’alcalde de la capital del Pla d’Urgell va explicar que, una vegada iniciat el contacte amb el govern israelià, s’hauran de superar diferents tràmits administratius i legals necessaris en casos dels refugiats. En aquest sentit, el primer edil va indicar que s’està en disposició d’articular l’estratègia d’acollida, tant a nivell laboral com a habitacional, d’una família d’aquests activistes, que “paradoxalment són persones que no volen ser refugiades” sinó que, precisament, quan va esclatar la guerra van optar per quedar-se a Síria per ajudar les víctimes del conflicte sota el lema “Salvar una vida és salvar tota la humanitat”.

tracking