SEGRE

MUNICIPIS ADMINISTRACIÓ

Ajuts perquè els joves reformin les seues cases i es quedin a les Borges

L’ajuntament també sufraga l’ocupació i la millora dels porxos de la plaça

Alguns dels arcs de la plaça que necessiten reformes.

Alguns dels arcs de la plaça que necessiten reformes.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de les Borges Blanques ha obert una sèrie d’ajuts per incentivar l’establiment de joves a la capital, fomentar l’ocupació i reformar el centre històric, en concret, els porxos de la plaça 1 d’Octubre. Pel que fa a la primera línia de subvencions, van dirigides a joves de fins a 35 anys que vulguin condicionar el seu habitatge habitual i que podran ser de fins al 50 per cent del pressupost de les reformes, amb un màxim de 1.000 euros per actuació.

La convocatòria preveu un pressupost total de 5.000 euros. L’alcalde de la capital, Enric Mir, va indicar que ja s’han presentat les primeres peticions (el termini es va obrir el 19 de juliol), encara que finalitzarà el 30 de novembre.

Va assenyalar que el primer objectiu d’aquesta actuació és aconseguir que els joves s’emancipin i puguin comptar amb ajuts per renovar les seues cases, tant al centre històric com a la resta de la ciutat. La segona línia d’ajuts està reservada a autònoms i empreses del municipi que desitgin contractar nou personal durant aquest any. En concret, es concediran fins a 1.000 euros per a la contractació d’empleats a jornada completa amb un mínim d’un any de contracte i de 500 euros per a la contractació de joves que vulguin portar a terme pràctiques d’una durada de sis mesos. La dotació econòmica és de 15.000 euros.

En un altre ordre de coses, el consistori ja ha rebut tres peticions per a la remodelació de porxos de la plaça porticada del centre històric de les Borges. L’ajuntament ja ha habilitat una altra partida de 5.000 euros per condicionar aquest enclavament històric de la capital, ara anomenada plaça 1 d’Octubre.

Els tècnics ja han confirmat la necessitat de rehabilitar aquests tres punts, condició indispensable per atorgar els ajuts.

tracking