SEGRE

MUNICIPIS PROJECTES

Ja viuen vuit famílies al Parador de Balaguer i l'hotel obre a l'octubre

L’equipament compta amb quinze pisos de lloguer i els preus oscil·len entre els 350 i els 500 euros al mes || L’establiment hoteler tindrà disset habitacions

Imatge del Parador Jaume d’Urgell de Balaguer, on vuit famílies ja viuen als pisos de lloguer.

Imatge del Parador Jaume d’Urgell de Balaguer, on vuit famílies ja viuen als pisos de lloguer.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un total de vuit famílies viuen ja als pisos de lloguer que s’han construït a l’antic Parador Jaume d’Urgell de Balaguer i la previsió és que l’hotel que han habilitat a l’immoble, que comptarà amb disset habitacions, obri durant el mes d’octubre. Fonts de l’empresa promotora del projecte van explicar que “des del passat dia 1 de juny, uns vuit habitatges dels quinze que hi ha disponibles al Parador de Balaguer ja estan ocupats” i els arrendataris paguen entre 350 i 500 euros al mes en concepte de lloguer per aquests pisos, que es troben repartits entre la segona, tercera i quarta planta de l’edifici i que es comercialitzen a través d’una empresa immobiliària amb seu a la Noguera.

“Tots els pisos tenen dos banys, cuina, un menjador i una sala d’estar, a més d’entre tres i quatre habitacions” i compten amb una superfície que oscil·la entre els 70 i els 100 metres quadrats, aproximadament. Així mateix, tots els immobles compten amb sistemes de climatització. A la primera planta del Parador Jaume d’Urgell de la capital de la Noguera hi ha l’hotel i a la planta baixa s’habilitarà la recepció i els menjadors de l’hotel. En aquest mateix espai hi ha la cafeteria, que compta amb un accés des del carrer Urgell de Balaguer.

A l’edifici, que fa diversos anys que està en desús, hi havia un bar a la planta baixa, que s’ha mantingut obert mentre la resta de la finca ha estat desocupada, i al seu torn la resta de plantes de l’immoble estaven deshabitades fins ara. Anteriorment, després del parador, havia acollit un hospital sociosanitari que comptava amb un centenar de places per a residents de llarga estada, convalescència, cures i pal·liatius.

Les obres per construir aquests quinze habitatges de lloguer i les disset habitacions d’hotel al primer pis van començar fa aproximadament un any, a finals del mes de juny del 2017, i la intenció dels promotors del projecte era construir-hi inicialment una residència per a la tercera edat. Tanmateix, aquesta proposta va acabar quedant descartada i van estar un any i mig buscant alternatives per reformular el projecte i reobrir aquest immoble.

tracking