SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Un aparatós incendi crema part de la nau de la panificadora de bonÀrea a Guissona

En aquell moment no hi havia producció i els dos operaris que hi havia a l’interior van resultar il·lesos

El foc va originar una gran columna de fum que va alarmar els veïns.

El foc va originar una gran columna de fum que va alarmar els veïns.BOMBEROS DE LA GENERALITAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un espectacular incendi va calcinar ahir a primera hora del matí part de la nau de la panificadora que bonÀrea Corporation té al complex de la Closa de Guissona. L’avís de l’incendi es va rebre a les 8.12 hores. El director de recursos humans, Antoni Condal, va explicar ahir a aquest diari que “el foc es va iniciar a la refrigeradora de la panificadora, és a dir, la part final de la cadena d’elaboració del pa, a l’espiral on es refreden les barres”.

Condal va puntualitzar que “la fàbrica estava aturada perquè és dissabte, a l’interior només hi havia dos persones que portaven a terme tasques de manteniment”, que van sortir pel seu propi peu i il·leses. Segons Condal, “el foc va calcinar la maquinària de la part final de la cadena del procés d’elaboració del pa, que anomenem espiral, i part de la façana i de la teulada de la nau de la panificadora, un total de cent cinquanta metres quadrats”.

Fins al lloc es van desplaçar deu dotacions dels Bombers dels parcs de Guissona, Cervera, Tàrrega i Torà, així com una patrulla dels Mossos d’Esquadra i una ambulància del SEM. Segons van informar fonts de Bombers, l’incendi es va donar per controlat a les 9.30 hores del matí, més d’una hora després de l’inici, encara que mitja dotzena de dotacions es van quedar al lloc per remullar la zona. Al principi, hi va haver risc que l’incendi s’estengués a la nau principal, però els efectius van poder confinar-lo. L’intens fum negre visible des de diferents punts de la Segarra va fer saltar totes les alarmes i van ser molts els curiosos que es van atansar fins al lloc de l’incident per veure què passava.

Una altra nau va tenir dimarts una fuita d’amoníac

És el segon sobresalt que viu la firma en aquesta setmana després que dimarts una fuga d’amoníac obligués a evacuar part de les instal·lacions de bonÀrea Corporació a l’avinguda Verge del Claustre de Guissona. Dos operàries van resultar intoxicades d’aquest producte. La fuita va obligar a activar l’alerta del Plaseqcat, el pla d’emergència del sector químic.

El foc va originar una gran columna de fum que va alarmar els veïns.

El foc va originar una gran columna de fum que va alarmar els veïns.BOMBEROS DE LA GENERALITAT

tracking