SEGRE

CARRETERES ACTUACIONS

Oberta la C-28 a Alt Àneu al cap de nou hores de treballs

Per netejar la terra i el fang que van inundar la calçada i la van tallar || Des de les 20.00 hores fins a les 5.00 de la matinada

El despreniment de pedres i fang que va tallar la C-28.

El despreniment de pedres i fang que va tallar la C-28.C.C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carreteres de la Generalitat va tornar a obrir la variant dels Avets, al port de la Bonaigua, a l’Alt Àneu, cap a les cinc de la matinada d’ahir després de treballar durant tota la nit en la neteja de terra i fang que va inundar la calçada de la C-28 i la va tancar al trànsit des de les 20.00 hores de diumenge en tots dos sentits.

L’alcaldessa d’Alt Àneu, Laura Arraut, va indicar que el tancament de la via amb prou feines va afectar el turisme, ja que els vehicles van poder desviar-se per la carretera antiga del Bosc del Gerdà. Segons l’alcaldessa, aquesta no és la primera vegada que es registra un fet similar, sobretot quan hi ha tempestes localitzades com va succeir ahir. El despreniment de terra, pedres i fang del barranc va tapar el desaigüe habilitat amb aquesta finalitat sota la carretera i la va envair. Les brigades també han destapat aquest barranc. Per la seua part, el president dels hotelers de la Vall d’Àneu, Carlos Cortina, va indicar que el tall de trànsit va provocar cues al principi, però que va ser fluid després d’informar de la desviació.

En un altre ordre de coses, l’ajuntament de Soriguera espera les conclusions dels geòlegs que inspeccionen els despreniments al nucli de Mencui que han posat en perill l’estabilitat d’un carrer. Els tècnics analitzen els diferents punts de risc a la zona.

tracking