SEGRE

TURISME INSTAL·LACIONS

El Sobirà inicia les obres per poder navegar 50 km per la Pallaresa sense baixar de la barca

Treballs que facilitaran descendir pel salt de l’Hostalet de Sort en lloc de baixar-lo a peu || De Llavorsí a la presa de Sossís, que el Jussà reformarà el 2019 per afegir un altre tram de 5 km fins a Sant Antoni

333659_1.jpg

333659_1.jpgÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Pallars Sobirà inicia avui les obres que permetran navegar 50 quilòmetres per la Noguera Pallaresa sense haver de baixar de la barca. Fins ara era possible, però no fàcil. Els qui partien de Llavorsí i recorrien els 15 primers quilòmetres fins a Sort s’hi trobaven un obstacle: el salt hidràulic de l’Hostalet. Per anar més enllà, la majoria el baixava a peu per seguretat. Les obres, els preparatius de les quals van començar ahir, modificaran aquesta infraestructura per poder travessar-la de forma segura a bord de basses i piragües (vegeu el desglossament) i poder continuar el descens fins a la presa de Sossís.

El consell del Jussà preveu reformar-la també el 2019, la qual cosa afegirà un altre tram de 5 quilòmetres fins al pantà de Sant Antoni. L’inici de les obres, previst per al juliol, s’ha ajornat fins ara perquè l’elevat cabal havia impedit d’utilitzar maquinària al riu. Malgrat això, el termini per completar-les és improrrogable: el 30 de setembre, data límit per justificar els treballs, valorats en gairebé 280.000 euros.

Altrament, poden perdre ajuts de la UE. Les embarcacions no podran navegar des d’avui al tram en obres. El president del Sobirà, Carles Isús, i l’alcalde de Sort, Raimon Monterde, van reconèixer que això perjudica empreses d’esports d’aventura, però van afegir que aquesta millora els beneficiarà a partir del 2019.

333659_2.jpg

333659_2.jpgÒSCAR MIRÓN

tracking