SEGRE

MEDI AMBIENT FAUNA

Protesta de ramaders catalans i francesos contra atacs de l'ós

Imatge de la reunió d’UP que es va celebrar ahir a Vielha.

Imatge de la reunió d’UP que es va celebrar ahir a Vielha.CLARA VILLAR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Unió de Pagesos (UP) va celebrar ahir una xarrada a Vielha en la qual es va explicar que els ramaders catalans i occitans es manifestaran a Vielha el 31 d’agost vinent contra els atacs de l’ós als ramats. El coordinador territorial de les comarques de muntanya d’UP, Joan Guitart, va explicar que estan en contacte amb els ramaders del costat francès i esperen que acceptaran la seua invitació per participar en la mobilització.

En aquest sentit, Guitart va assegurar que aquests atacs de la fauna salvatge no es concentren tan sols a la Val d’Aran, sinó que també s’han registrat predacions en altres comarques com el Sobirà. Així mateix, els ramaders van culpar la fauna salvatge de la transmissió de la tubercolosi, que va obligar a inmobilizar una desena de granges de l’Alt Urgell, del Jussà i del Sobirà. Aquesta és la primera de les xarrades que ha convocat UP per debatre sobre els perjudicis que ocasionen l’ós i altres espècies de fauna a la ramaderia, que també se celebraran a la Pobla de Segur, Vilaller i Llavorsí.

També hi ha prevista una manifestació per al proper 31 d’agost. Val a recordar que a finals de juny un centenar de ramaders ja es van manifestar a Sort per reclamar la captura de l’ós Goiat, que des d’abril d’aquest any ha protagonitzat un total de vint-i-quatre predacions a la Val d’Aran, al Pallars Sobirà i a França.

tracking